Κανένας δεν περίμενε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ο λαμπερός απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης που είχε κάνει πάταγο για την κωμική του στόφα θα παρακολουθούσε μετά από 35 χρόνια καριέρας που συνοδεύεται από φήμη, τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έκρυβε ότι είναι ένας άνθρωπος με εξουσία ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τον χαρακτήρισαν ως αλαζόνα και υπερήφανο.

Το αγόρι που αγαπήθηκε στο «Χάι Ροκ» το 1992 «μεταλλάχθηκε» σταδιακά  σε ένα ηθοποιό που κατά την άποψή του δεν έπρεπε κανείς να τολμήσει να τον αμφισβητήσει, να αγνοήσει το ταλέντο του και που ο ίδιος δοθείσης ευκαιρίας έχριζε τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους της γενιάς του.

Και όταν ο συνάδελφος του Πέτρος Μπουσουλόπουλος «τόλμησε» να μην τον αναφέρει στους σπουδαιότερους έλληνες ηθοποιούς, παρόλο που διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στους μεγαλύτερους που έχουν κριθεί από το κοινό, ο Πέτρος Φιλιππίδης του επιτέθηκε. «Πείτε στον κ. Μπουσουλόπουλο να είναι προσεκτικός.

Γιατί ο Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, με τον κ. Μπέζο και τον κ. Φιλιππίδη» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης εξοργίστηκε με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο

Την αλλαγή αυτή και την έπαρση ή όπως το λέει χαρακτηριστικά ο λαός το γεγονός ότι «καβάλησε το καλάμι» δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κοινό με αυτούς που τον αγαπούσαν και τον ακολουθούσαν πιστά να πληγώνονται περισσότερο.

Ας θυμηθούμε και τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ένθετο «Real Life» με αφορμή την θεατρική παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενή».

«Αγρίεψε πολύ το τοπίο, υπάρχει μια αδιαφορία του ενός για τον άλλον. Λες να φταίει που γερνάω και γίνομαι γεροπαράξενος; Με ενοχλεί η ασχήμια πολύ. Με ενοχλεί το παιδάκι που τρώει κάτι και ρίχνει το σακουλάκι στον δρόμο χωρίς να του πει κανείς τίποτα, με ενοχλεί αυτός που παρκάρει ένα λεωφορείο στη στροφή και δεν μπορεί να κάνει ό,τι κατέβει, αδιαφορώντας για τον άλλον. Είναι τρομερό! Είμαστε μια χώρα ανοργάνωτη! Ενώ είμαστε πανέμορφος τόπος, το καλύτερο οικόπεδο που λένε, κάνουμε τα πάντα για να γίνει αφιλόξενος, δύσβατος, δύσκολος», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης : Έπαρση και μεγαλομανία – «Είμαι κορυφαίος ηθοποιός, γιατί να μην το πω;»

Στην τηλεόραση έχει κάνει κορυφαίες σειρές που τρέλαναν τα μηχανάκια της AGB, αλλά το διάστημα αυτό δεν ετοιμάζει κάτι καινούργιο. «Αν έρθει κάτι δυνατό, θα το κάνω με χαρά. Κάνω κουβέντες, αλλά για έναν περίεργο λόγο, ενώ οι σειρές που έχω κάνει έχουν σκίσει, άρα «πουλάω» που λένε, δεν με φωνάζουν όσο θα έπρεπε. Με αγαπάει το κοινό, αλλά όχι αυτοί που αποφασίζουν για την τηλεόραση. Δεν θέλουν, λέει, τους ίδιους και τους ίδιους! Μα άλλους… ίδιους βάζουν ξανά και ξανά. Δεν βλέπουν ότι κάνω νούμερα ακόμα κι όταν πάω καλεσμένος σε εκπομπές;

Από την άλλη, δεν σου κρύβω ότι δεν με ξετρελαίνει αυτό που βλέπω να γίνεται -ή να μη γίνεται- στην τηλεόραση. Οικονομικά μού λείπει πολύ φυσικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με πειράζει που λείπω από αυτήν την τηλεόραση, έτσι όπως έχει καταντήσει. Χαίρομαι που στρέφονται ξανά στη μυθοπλασία και αφήνουν πια τις γελοιότητες με τα ριάλιτι», αναφέρει.