Κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. – που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – προειδοποιεί για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών! Κι αυτό με τον φόβο τροφοδότησης κι επανεμφάνισης μιας νέας… α λα 17 Νοέμβρη οργάνωσης λόγω της εξέλιξης της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τον κίνδυνο να υπάρξουν ανταποδοτικές, αιματηρές επιθέσεις σε μια αναβίωση του εγχώριου «αντάρτικου πόλης» έπειτα από δύο χρόνια σιωπής. Με τον φόβο των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. η δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης να ξεκινήσει με την αρπαγή όπλων κι εκρηκτικών. Με μια δηλαδή πιθανή επανάληψη των κλοπών οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα και το 1977 από εκείνο της Ελευθερούπολης Καβάλας, οι οποίοι κατέληξαν στην κατοχή μελών ένοπλων οργανώσεων (ΕΛΑ, 17 Νοέμβρη κ.λπ.). Κι ενώ ήδη έχει ουσιαστικά αρχειοθετηθεί, χωρίς να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, η κλοπή αντιαρματικών όπλων, χειροβομβίδων από ναυτική βάση στη Λέρο, η οποία διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ενδεικτικό του φόβου και της επιφυλακής των Αρχών ασφαλείας, συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων». Οπως ενδεικτικά σημειώνεται, «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Ακολούθως στο έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες επισημαίνεται «σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

Υψηλόβαθμα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη φοβούνται ότι η επιδείνωση της υγείας του Δημ. Κουφοντίνα ή άλλη εξέλιξη ίσως οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης που μπορεί να λάβει το όνομά της από το ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη και ίσως προσπαθήσει να «μιμηθεί» τη δράση της. Κι αυτό γιατί οι 5-6 ένοπλες οργανώσεις που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και άλλες, φέρεται να έχουν εξαρθρωθεί ή αδρανοποιηθεί, ενώ η τελευταία βομβιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς είναι αυτή που είχε σημειωθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, τον Δεκέμβριο του 2018. Ετσι λοιπόν δεν μπορεί ν’ αποκλεισθεί η απόκτηση οπλισμού να είναι πρώτο μέλημα της νέας ομάδας ενόπλων.

Με αλεξίσφαιρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικοί

Με αλεξίσφαιρα κυκλοφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί κι άλλοι με τον φόβο μιας ένοπλης επίθεσης, λόγω της εξέλιξης της υγείας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα  και του ενδεχόμενου «ανταποδοτικής» ένοπλης επίθεσης, ανά πάσα στιγμή.

Με συνεχή έγγραφά της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητά από αστυνομικούς τη συνεχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να αποφευχθεί επίθεση στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους όπου κινούνται ιδιωτικά. Ακόμη ζητείται η συνεχής φρούρηση τουλάχιστον 1.000 στόχων στην Αττική. Ομως φαίνεται ότι πολλοί διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών ή δικαστικοί έχουν προμηθευθεί -κυρίως ιδιωτικά – αλεξίσφαιρα γιλέκα ή ειδικούς θωρακισμένους χαρτοφύλακες για την προστασία τους από μια επίθεση με όπλα ή βόμβες. Επιπλέον νέες εντολές έχουν   δοθεί για ελέγχους της αλληλογραφίας με τον φόβο αποστολής δεμάτων βομβών. Σε ένα αυξανόμενο κλίμα ανησυχίας και με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ζητά γενική επιφυλακή, αύξηση των περιπολιών, φρούρηση των αστυνομικών υπηρεσιών και αποφυγή τηλεφωνημάτων-παγίδες στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.