Μετά την Καθαρά Δευτέρα και εφόσον δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο επεσήμανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
Ο Ηλίας Μόσιαλος επεσήμανε το ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές.
Εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μόσιαλος για το άνοιγμα σχολείων που θα ακολουθήσει αυτό του λιανεμπορίου.
«Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ. Μόσιαλος
Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.
Ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.
Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.
Τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.
- «Μυστικός Δείπνος»: Τα κρυμμένα μηνύματα και οι θεωρίες πίσω από το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία για μουσουλμανική μειονότητα Θράκης: Η Συνθήκη της Λωζάννης που διέπει το νομικό της καθεστώς δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών,
- Τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού: Η πρόταση της OpenAI για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης






