Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ και την κριτική προς την κυβέρνηση της Φώφης Γεννηματά κινήθηκε ο Αντρέας Λοβέρδος, ο οποίος ουσιαστικά στήριξε την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει την εθνική οδό λόγω της κακοκαιρίας.

Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνι

«Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνι τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ ήταν το 2004 όταν είχαν προκηρυχτεί εκλογές, όταν είχε κλείσει πάλι η Αθηνών Λαμίας , είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί, είχε κλείσει ο δρόμος από τα προβλήματα όχι από επιλογή της κυβέρνησης και θυμάμαι τι έλεγαν οι οδηγοί εναντίον της κυβέρνησης που δεν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εγκαίρως» είπε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Status Fm και πρόσθεσε:

«Κι εγώ θα διάλεγα την ίδια επιλογή αν και το καλύτερο θα ήταν να έχουμε εκείνες τις δυνατότητες τις τεχνικές που να μην κλείνουν οι δρόμοι. Και στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη δύσκολα κλείνουν οι δρόμοι».

Αστοχία, έλλειψη σχεδίου και ταλαιπωρία

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο MEGA καταλόγισε αστοχία, έλλειψη σχεδίου κι αδυναμία να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είχε μεριμνήσει ώστε το κλείσιμό της να γίνει χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες.

«Χθες (σ.σ. προχτές) νωρίς το πρωί υπήρξε προφανής αστοχία στο σχεδιασμό. Μέχρι και αργά το προηγούμενο βράδυ μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες, και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική Οδό» είπε η κα Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: «Και επειδή δεν είχαν τη κατάλληλη προετοιμασία ούτε για αυτό, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στους παράλληλους δρόμους της Εθνικής». Ενώ επισήμανε πως «από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, δεν είχαν διασφαλίσει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε συνεργασία με τους ιδιώτες που διαχειρίζονται και έχουν και αυτοί ευθύνη για αυτά τα οδικά τμήματα, να τα κρατήσουν ανοιχτά, θα έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει ενημέρωση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η κα Γεννηματά είχε καρατομήσει τον κ. Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ ενώ ο κ. Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την κα Γεννηματά.