Αιχμές κατά των υπουργών σχετικά με τις αντικρουόμενες απόψεις που διατυπώνουν στα κανάλια άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά.

«Οποιοδήποτε μήνυμα που δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο, δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, θα διορθώθηκαν.

Οι υπουργοί έχουν την υποχρέωση να ακολουθούν την κεντρική γραμμή. Οι υπουργοί δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις, οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά. Και οι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική. Ολοι μαζί αντιμετωπίζουν αυτήν την κρίση.  (…) Από δω και στο εξής θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και λιγότερες παρουσίες.

Όταν βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση ενδεχομένως να πει και κάτι παραπάνω». «Με ενδιαφέρει το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και να μη δημιουργείται σύγχυση», συνέχισε περαιτέρω ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως τράβηξε… αυτιά υπουργών.

Πρόσθεσε ότι πρέπει «το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και να μην υπάρχει κακοφωνία», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει γραμμή για τηλεοπτική αφωνία. Με ενδιαφέρει το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και να μην υπάρχει σύγχυση