Aίτημα να αφεθεί ελεύθερος αλλά με ηλεκτρονική επιτήρηση, φορώντας δηλαδή το γνωστό «βραχιολάκι», υπέβαλε ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος απολογήθηκε για την υπόθεση του βιασμού αθλήτριας της ιστιοπλοΐας και, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Θεωρούμε υπερβολικό και επαχθές το μέτρο της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον 38χρονο κατηγορούμενο, και μάλιστα σχεδόν 10 χρόνια μετά την καταγγελλόμενη πράξη. Η παρουσία του στο Δικαστήριο θα μπορούσε να διασφαλιστεί, άλλωστε, με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), ένας θεσμός ο οποίος έχει στην πράξη αδικηθεί, αφού οι Ανακριτές και οι Εισαγγελείς συνεχίζουν να εκδηλώνουν δισταγμό για την εφαρμογή του» αναφέρει σε δήλωσή του ο σύνηγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος ενώπιον του ανακριτή περιέγραψε αρκετά περιστατικά και συναντήσεις με την ανήλικη αθλήτρια, ισχυριζόμενος ότι επεδίωκε σχέσεις μαζί του, αλλά και πως ήταν σε γνώση η μητέρα της.