Η Κίρα Νάιτλι ανακοίνωσε πως στο μέλλον θα απορρίπτει κάθε πρόταση για συμμετοχή σε ερωτικές σκηνές ταινιών που σκηνοθετούνται από άνδρες.

Δημοσιεύτηκε από The Independent στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Η νέα της απόφαση

Η 35χρονη Βρετανίδα ηθοποιός έχει κατά το παρελθόν εμφανιστεί σε γυμνές σκηνές σε φιλμ όπως τα Atonement και Colette, αλλά όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της σκοπεύει να αλλάξει τα όρια και την πολιτική της.

Μιλώντας στο podcast “Chanel Connects” απάντησε σχετικά: «Είναι εν μέρει αυταρέσκεια αλλά και η ανδρική οπτική. Αν έφτιαχνα μία ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και του κορμιού, λυπάμαι αλλά θα το έκανα με γυναίκα στη σκηνοθεσία. Δεν έχω κάποια “απόλυτη απαγόρευση” αλλά ισχύει για τους άνδρες».

«Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική». σημειώνει η Νάιτλι. «Με αυτό ως δεδομένο υπάρχουν φορές που λέω “Ναι, αντιλαμβάνομαι πλήρως που το σεξ θα ήταν εξαιρετικά καλό σε αυτό το φιλμ και βασικά χρειάζεσαι κάποιον που να είναι φαίνεται σέξι”», σύμφωνα με τον Independent.

Τα τελευταία χρόνια, το Χόλιγουντ αλλάζει την προσέγγισή του για τις ερωτικές σκηνές. «Συντονιστές οικειότητας» προσλαμβάνονται σε πλατό ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών και είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν πως οι ηθοποιοί δεν θα πιεστούν να κάνουν κάτι για το οποίο δεν αισθάνονται άνετα.