Ενδεχομένως όταν πρόκειται για πολιτικούς σαν τον Παύλο Πολάκη να μην αποτελούν είδηση ο παραληρηματικός και ο χυδαίος λόγος, η ευτέλεια και η απρέπεια των εκφράσεων.

Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό της αμετροέπειας η συνεχής καταφυγή σε αυτού του επιπέδου το …δημόσιο λόγο και δείχνει πως αντιλαμβάνεται κανείς το ρόλο του ως δημόσιο πρόσωπο και κυρίως ως πολιτικό πρόσωπο.

Ένα νέο επεισόδιο στη δημόσια παρουσία του Παύλου Πολάκη με το γνωστό ύφος του αψύ κρητικού φέρνει στην επιφάνεια η «ομάδα αλήθειας». Σε βίντεο που αναρτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς σε παλιότερη «τηλεδιάσκεψη» με στελέχη και φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλύει τα αίτια της εκλογικής ήττας της 7ης Ιούλίου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «γ@@@@@ τη μεσαία τάξη».

Βέβαια υπάρχει και η διάσταση ότι πρόκειται για μια κυνική ομολογία για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν αυτή προέρχεται από στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης.

Στο διαδικτυακό αυτό ξέσπασμα ο Παύλος Πολάκης αναλύει …βαθυστόχαστα όπως θα έκανε με μια παρέα φίλων του στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής συναναστροφής στο καφενείο του χωριού του τα αίτια της εκλογικής ήττας λέγοντας ότι τις εκλογές τις χάσαμε, γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν ανακουφίσαμε στρώματα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος για να βγούμε» και συμπλήρωσε:

«Εμείς π@@@@@@@@ στη φορολογία και στο ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο όμως έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα. Από εκεί χάσαμε. Μην το κουβεντιάζουμε. Επειδή εμείς στηρίξαμε την φτώχεια πήραμε 32. Επειδή γ@μ@σ@μ@ τους μεσαίους, πήραν οι άλλοι 40».

Σε σχόλιό της η ΝΔ για την κυνική ομολογία του Π. Πολάκη για την εξόντωση της μεσαίας τάξης τονίζει:

«Ο φίλος και συνεργάτης του Α. Τσίπρα, Π. Πολάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο, αυτό που υπέστη η μεσαία τάξη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν προσπαθεί να την καλοπιάσει τώρα ο κ. Τσίπρας με λόγια του αέρα, οι φόροι και οι εισφορές που της φόρτωσε είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Και να θέλει να ξεχάσει, θα τα θυμίζει ο κ. Πολάκης. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν!».