Διστακτικοί εμφανίζονται οι ειδικοί για το άνοιγμα εκ νέου της αγοράς με click away αλλά και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης νυχιών και των άλλων καταστημάτων που ήταν ανοικτά στις γιορτές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς.

Οι ειδικοί περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες που θα αντανακλούν τις συμπεριφορές των εορτών και σε πρώτη φάση αυτές των Χριστουγέννων.

Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένουν αύξηση λόγω της Πρωτοχρονιάς, ενώ προβληματίζουν οι εικόνες των Θεοφανίων όπου κατεγράφησαν διάφορά περιστατικά σε εκκλησίες.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις τις κυβέρνησης σχετικά με το λιανεμπόριο και το click away.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, οι Αρχές αναμένουν τις προτάσεις της επιτροπής των ειδικών για τον κοροναϊό για να προχωρήσουν στις ανακοινώσεις, που θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει με το click away. Επομένως, το click away είναι σε ερώτημα, για το αν η κινητικότητά του μπορεί να χωρέσει τη Δευτέρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συγκεκριμένος τρόπος ανοίγματος του λιανεμπορίου, μαζί με τα κομμωτήρια, έδωσε μια κινητικότητα που έφτασε το 15% κατά τη διάρκεια των εορτών.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως το click in shop έρχεται δεύτερο μετά το click away και δεν είναι σε προτεραιότητα.