Πρόστιμα σε εργαζόμενους μοίρασαν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί στη Δυτική Αττική, μια περιοχή με αρκετά εργοστάσια και βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πρόκειται για εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

H καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής:

«Αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους και να τους κόβει πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς τους και μέσα στα ΜΜΜ, που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρονται για διασκέδαση, καλό θα ήταν να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους. Η πανδημία απαιτεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που αντικειμενικά είναι χώροι συνωστισμού και διασποράς του ιού, που με ευθύνη κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν παίρνονται. Αντιμετωπίζεται με θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που με ευθύνη της κυβέρνησης το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση.

Απαιτούμε μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εταιρείας.

Απαιτούμε τώρα, να παρθούν πίσω όλα τα απαράδεκτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας έξω από το χώρο δουλειάς τους».

Σημειώνεται, ότι το ΔΣ του Σωματείου χθες το βράδυ προσπάθησε επανειλημμένα να κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις στα αστυνομικά τμήματα Ελευσίνας – Μάνδρας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Το σχόλιο του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τη στιγμή που η πανδημία στη Δυτική Αττική έχει χτυπήσει κόκκινο, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μεταφοράς και άλλους κρίσιμους χώρους, καθώς και των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Τελευταίο κρούσμα η επιβολή αδικαιολόγητων προστίμων σε εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκες σουπερμάρκετ, κατά την αλλαγή της βάρδιας.

Τα φαινόμενα αυτά αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση. Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας και να θωρακίσει τις μονάδες του δημοσίου συστήματος Υγείας στη Δυτική Αττική, επιδίδεται σε απειλές, συκοφαντίες και αυταρχικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, είχε πει ότι η αστυνομία σε συνθήκες πανδημίας είναι το «ΕΣΥ» της προστασίας μας. Στη Δυτική Αττική, εργαζόμενοι και κάτοικοι την είδαν την αστυνομία. Αυτό που δεν είδαν είναι το αναγκαίο -για την προστασία της υγείας τους- ΕΣΥ».