Το κρούσμα κοροναϊού που προέκυψε στον Παναθηναϊκό έφερε τελικά την αναβολή του αγώνα των πράσινων με τη Ζενίτ που ήταν προγραμματισμένος για αύριο το βράδυ στη Μόσχα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού δεν ταξίδεψε για τη Ρωσία σήμερα το πρωί και περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων όλη της ομάδας, με το θετικό κρούσμα να έχει μπει ήδη σε καραντίνα. Τελικά η Ευρωλίγκα, η οποία είχε ενημερωθεί από χθες, αποφάσισε να αναβάλλει την αναμέτρηση κάτι που έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πριν από λίγο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το παιχνίδι της Regular Season για την 6η αγωνιστική μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, έχει αναβληθεί.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζήτησε την αναβολή λόγω της τοπικής νομοθεσίας που επέβαλε μέτρα καραντίνας στην ομάδα μετά από ένα θετικό μέλος, το οποίο αφήνει την ομάδα χωρίς τους τουλάχιστον οκτώ δηλωμένους παίκτες για να αγωνιστεί.

Με την τροποποίηση των Ειδικών Κανονισμών για την COVID-19, εγκεκριμένο από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να προγραμματιστεί εκ νέου προγραμματισμό έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Η EuroLeague θα συντονίσει και με τις δύο ομάδες τις καλύτερες επιλογές για να επαναπρογραμματίσει το παιχνίδι. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στην EuroLeague μόλις επιβεβαιωθούν».