Για τρίτο 24ωρο παραμένει καταζητούμενος ο Χρήστος Παππάς. Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται, είχε σχεδιάσει τη φυγή του λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει να πάει στη φυλακή.

Οι αστυνομικοί τον αναζητούν σε Αττική, Ιωάννινα και όχι μόνο. Από σπίτια μέχρι και μοναστήρια. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Ο Παππάς έγινε… λαγός

Οπως λέει ο δικηγόρος του στο MEGA, η τελευταία φορά που μίλησε τηλεφωνικά με τον Παππά ήταν την ημέρα που αποφάσισε το δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

«Η παρακολούθηση, και αν ήταν, θα ήταν διακριτική. Δεν θα μπορούσε η παρακολούθηση να είναι αποτρεπτική. Γιατί απαγορεύεται. Δεν μπορείς να παρακολουθείς κανέναν» σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Το «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ως όφειλε. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν και μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει άφαντος.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά τους απαντούν πως οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα.

Πολιτική κόντρα

Για την εξαφάνιση του Παππά ξέσπασε κόντρα στη Βουλή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρήσατε ότι επιτέλους η Αστυνομία και ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία ζητάτε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθήσουμε έναν κατηγορούμενο που ήταν μέχρι προχθές ο Παππάς. Όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Κώστα Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Βγαίνει ο κ. Μπαλάσκας και λέει τους έχουμε στα μάτια μας τους καταδικασμένους, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να φύγουν. Ο κ. Παππάς κ. Οικονόμου που βρίσκεται; Γνωρίζετε; Τον συλλάβατε; Είναι τρεις μέρες τώρα που ο Παππάς είναι αλλού. Δεν ξέρετε που είναι».

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πώς κατάφερε να ξεφύγει ο Χρήστος Παππάς κάτω από τη μύτη της αστυνομίας.

«Ας πούμε ότι στα αστυνομικά μέτρα υπήρχε μια επιτήρηση στο χώρο διαμονής. Αυτό πάει να πει ότι κάποιος δεν μπορεί να φύγει ή να μεταμφιεστεί ή να φύγει το βράδυ από την 1η του μηνός πριν βγει η απόφαση για τον καταδικασθέντα;» ανέφερε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς απενεργοποίησε τα κινητά τηλέφωνα του για να μην εντοπιστεί, ενώ τα ίχνη του αναζητά και η Interpol καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA