Αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς αρκετές από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά είχαν ακατάλληλο μέγεθος με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ να αποφασίσει την αναστολή παραγωγής των μασκών εν αναμονή των νέων προδιαγραφών που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Σε μια πρώτη αποτίμηση, οι μαθητές σε γενικές γραμμές οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί στη χρήση μάσκας, αν και δεν είναι εύκολο.

Ενώ έχουμε ήδη κάποιες νέες δυσλειτουργίες με τις μάσκες, αφού αυτή τη φορά έσπασαν τα… λαστιχάκια σε μάσκες, σύμφωνα με καταγγελία διευθυντή Γυμνασίου.

Στο μεταξύ στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων θα δοθεί και συνέχεια μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε χθες καθηγητής από έναν γονέα αρνητή μάσκας.

Εξάλλου μαθητές του Γυμνασίου Βουκολιων στην Κρήτη έκαναν κατάληψη με αίτημα τη μη χρήση μάσκας. Στο σημείο υπήρχε μια μητέρα που ωθούσε τα παιδιά να κάνουν κατάληψη και διαπληκτίστηκε με τον διευθυντή ο οποίος της έκανε μήνυση.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες με τους μαθητές να ξεκινούν μια διαφορετική χρονιά με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά.

Παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητα των σχολείων η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά, δεν έλειψαν οι εντάσεις από τους «αρνητές» της μάσκας.

Κατά τη χθεσινή πρεμιέρα στα σχολεία κατεγράφησαν και παρατράγουδα με δεκάδες μαθητές να παραλαμβάνουν υπερμεγέθεις μάσκες που κάλυπταν όλο το πρόσωπο…

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας αποδίδει το λάθος στη συρραφή και σε παρανόηση της διατύπωσης για τις διαστάσεις, ενώ η παραγωγή των μασκών διακόπτεται άμεσα με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από