Εκκενώθηκαν πριν από λίγο τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης αλλά και του Ναυτιλίας καθώς οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Με εντολή της υπηρεσιακής γραμματέως οι υπάλληλοι των υπουργείων αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα καθώς είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πλακιωτάκης : «ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανασης, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Έτσι, ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, αμφότεροι, αντί να φύγουν για Θεσσαλονίκη, μπήκαν  σε καραντίνα έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό.