Πρώτη προτεραιότητα και βασική δέσμευση για τη Νέα Οδό, είναι η παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας σε κάθε οδηγό. Ρόλο κλειδί στην οδική ασφάλεια κατέχει αναμφισβήτητα και η υποδομή.

Οι αυτοκινητόδρομοι είναι ζωντανοί οργανισμοί που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Οι  ανάγκες ελέγχου και συντήρησης της υποδομής, είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μέσω time-lapse όλη η φάση κατασκευής της νέας γέφυρας στον Ανισόπεδο κόμβο Θήβας του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., ενώ τόσο ο αυτοκινητόδρομος, όσο και η παλαιά γέφυρα βρίσκονταν σε κανονική κυκλοφορία. Στη συνέχεια και ύστερα από την απόδοση της νέας γέφυρας σε κυκλοφορία, παρουσιάζεται η διακοπή της κυκλοφορίας επί του αυτοκινητοδρόμου, η κατεδάφισης της παλαιάς γέφυρας και η απόδοση εκ νέου του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη κυκλοφορίας, εντός μόλις 24 ωρών!

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως για τις ανάγκες τις διαδικασίας κατεδάφισης της παλαιάς γέφυρας, 600 κ.μ. αμμοχάλικο στρώθηκαν επάνω σε γεωυφάσματα για την προστασία του οδοστρώματος, 4  ερπυστριοφόροι εκσκαφείς με υδραυλική σφύρα & 2 με υδραυλικό ψαλίδι χρησιμοποιήθηκαν για την κατεδάφιση, από την οποία παρήχθησαν 1050 κυβικά μέτρα μπάζα σκυροδεμάτων, για την απομάκρυνση των οποίων χρησιμοποιήθηκαν 2 ερπυστριοφόροι εκσκαφείς με κάδο και 11 φορτηγά οχήματα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από