Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, την οποία κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι Αρχές.

Την Παρασκευή, η 34χρονη Ιωάννα, θύμα της φρικτής επίθεσης, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, στον απόηχο της σύλληψης της 35χρονης γυναίκας, η οποία φέρεται ως η βασική ύποπτη.

«Η γυναίκα που μου επιτέθηκε ήταν περίπου 1,65 με 1,70, το χρώμα των ματιών της ήταν σκούρο καστανό, ήταν αδύνατη και το χρώμα των μαλλιών της ήταν σκούρο καστανό» φέρεται να είπε η 34χρονη Ιωάννα στους αστυνομικούς.

Στο άκουσμα του ονοματεπώνυμου της 35χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το θύμα δάκρυσε. Μάλιστα, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν στην Ιωάννα τη φωτογραφία της φερόμενης δράστιδος, εκείνη απάντησε: «Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της».

Το βράδυ της 35χρονης στη ΓΑΔΑ

Δεύτερο βράδυ πέρασε στη ΓΑΔΑ η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Την Τρίτη το πρωί θα μεταχθεί στον ανακριτή προκειμένου να δώσει κατάθεση μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA στη ΓΑΔΑ, η 35χρονη γυναίκα είναι αποστασιοποιημένη από όλα τα γεγονότα, λέγεται μάλιστα πως δεν θέλησε να επικοινωνήσει ούτε με τους γονείς της.

Τα λάθη

Τρία ήταν τα μεγάλα λάθη που έκανε η 35χρονη τα οποία οδήγησαν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό της: πρώτο λάθος η χρήση της τηλεκάρτας δύο φορές – για να κλείσει το ταξί και να μιλήσει με τον αλλοδαπό κηπουρό.

Δεύτερο λάθος, τα πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Τρίτο λάθος ότι όταν πλησίασε στον τόπο της επίθεσης έκλεισε το κινητό της.

Η συνομιλία στο Messenger

Την επικοινωνία της 35χρονης με την Ιωάννα μέσω Messenger έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star. Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

Η επικοινωνία έγινε τον Νοέμβριο του 2018.

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν.;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω, μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα διέγραψε από το Facebook τον επιχειρηματία. Έπειτα από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την Ε.

Η Ιωάννα δεν απαντά. Η 35χρονη, όμως, παρακολουθεί στο Facebook ποιος κάνει αίτημα φιλίας σε ποιον και ανακαλύπτει ότι γίνονται ξανά φίλοι. Μάλιστα, η 35χρονη είχε παρακαλέσει συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας για να σταματήσει να μιλά με τον επιχειρηματία.

Το πρόσωπο «κλειδί» που «πρόδωσε» την 35χρονη

Όπως προκύπτει, ένας κηπουρός από το Μπαγκλαντές φέρεται πως είναι το πρόσωπο – κλειδί που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη της 35χρονης.

Μία κλήση που έκανε η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι σε Ασιάτη κηπουρό για ένα θέμα ανθοκομικής, με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ραδιοταξί (σ.σ. για να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα), ήταν αυτή που έλυσε για τους αστυνομικούς τον γρίφο με τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης λογίστριας από ρίψη καυστικού υγρού.

Αυτή συνομιλία ήταν το μοιραίο σφάλμα οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην ταυτότητα της 35χρονης, αφού οι αστυνομικοί που ανέλυσαν την τηλεκάρτα του ΟΤΕ εντόπισαν τον αλλοδαπό -κατάγεται από το Μπαγκλαντές- αποδέκτη του τηλεφώνου της.

Το έργο της ΕΛ.ΑΣ διευκολύνθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι η 35χρονη κάλεσε εκ νέου τον αλλοδαπό τεχνικό -αφού αρχικά δεν είχε βρει τον ίδιο στο τηλέφωνο αλλά κάποιον ομοεθνή φίλο του -από το ίδιο το κινητό της τηλέφωνο. Εδωσε έτσι στους αστυνομικούς τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τα στοιχεία της, το προφίλ της στο Facebook, το στίγμα του κινητού της και το κρίσιμο διήμερο που προχώρησε στην επίθεση στην Καλλιθέα.

Στο χωριό της το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η 35χρονη

Στον τόπο καταγωγής της 35χρονης, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Θύτης και θύμα διέμεναν σε δύο χωριά του ίδιου δήμου, σε μια απόσταση 20χλμ..

Όλοι έχουν σοκαριστεί από αυτό που έγινε, κανείς δεν μπορεί πιστέψει την πράξη στην οποία προέβη η 35χρονη. Όπως αναφέρουν ήταν προσιτή προς τον κόσμο και αρκετά κοινωνική.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η 35χρονη βρέθηκε στο χωριό της, καθώς την Παρασκευή το απόγευμα ο αδερφός της την παρέλαβε από το Αγρίνιο.

Την ίδια ώρα, οι γονείς της 35χρονης είναι σε άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού που μίλησε με τον πατέρα της, εκείνος είπε ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του έκανε αυτή την πράξη, και ότι θα σταθούν στο πλευρό της.