Στην  εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι (στις 20 Μαΐου) εναντίον της 34χρονης λογίστριας στην Καλλιθέα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Τετάρτης «Το Βήμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστις είναι 35χρονη γυναίκα από την Αθήνα, της οποίας τα ίχνη είχαν προσωρινά χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία συνελήφθη τελικά το πρωί της Πέμπτης και έχει οδηγηθεί  στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψελη. 

Η αντιζηλία

Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση των ερευνών τις διωκτικές αρχές. Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει  μόνιμος δεσμός μαζί  του.    Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην  επίθεση στο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας γιατί  ήξερε -μέσα από ένα πλέγμα κοινών γνωριμιών- ότι εκεί εργαζόταν η 34χρονη, και δεν γνώριζε τη διεύθυνση της κατοικίας της. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων  για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Επιπλέον σημαντικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν – όπως ήδη έχει παρουσιάσει η εφημερίδα μας – από την ανάλυση κλήσεων στα σημεία εμφάνισης της 34χρονης (Καλλιθέα, Συγγρού στο ύψος του Φίξ, Ακαδημίας, Παγκράτι), τη μαρτυρία οδηγού ταξί  κλπ. 

Τα λάθη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις υπέπεσε σε λάθη σε σχέση με τις κλήσεις σε ταξί το διήμερο που είχε σχεδιάσει την επίθεση της, ενώ για ένα διάστημα υπήρχε σχετικός προβληματισμός στις αρχές, γιατί το κινητό τηλέφωνο άλλης γυναίκας που είχε θεωρηθεί ύποπτη εμφανιζόταν στις σαρώσεις κλήσεων στην Καλλιθέα και στο σημείο όπου έγινε η ρίψη του βιτριολιού. Ωστόσο, για αυτή τη γυναίκα δεν προέκυψε ότι είχε τελικώς οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει γίνει άλλη μία προσαγωγή σχετικά με την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για γυναίκα η οποία προμήθευσε το βιτριόλι στη δράστιδα.