Επεξεργασία περίπου 10.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών που έγιναν την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, πραγματοποιείται από τους ειδικούς, και οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. , όπως αναφέρει το ΑΠΕ εκτιμούν ότι  από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας περιμένουν να συνέλθει η 34χρονη από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να την επισκεφθούν πάλι και να προσπαθήσουν, εκτός των άλλων, να διασταυρώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Επίσης, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει, έως σήμερα, κάποιο πρόσωπο, αλλά ούτε και μια φωνή από ηχητική καταγραφή.

Πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει σημαντική πρόοδος των ερευνών που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της άγνωστης μαυροφορεμένης που επιτέθηκε στην 34χρονη.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σκίτσο που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής», η δράστις φορούσε μπεζ προς καφέ καμπαρντίνα, μαύρο παντελόνι, έφερε τσάντα πλάτης, είχε ξανθά μαλλιά (ίσως περούκα) και φορούσε λευκή μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής και η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδραράκη μίλησαν στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA για τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της δράστιδος, μιας κοπέλας με λευκό όπως φαίνεται ποινικό μητρώο, που έδρασε με μεγάλη προσοχή και πειθαρχία.

«Ένας απαραβίαστος εγκληματικός νόμος, αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Γίνεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι ατέλειες. Αν ψάξουμε τα κίνητρα του ανθρώπου, βρίσκεις έναν κύκλο ανθρώπων, που αρχίζουν και ερευνώνται, υπάρχει κίνητρο», είπε ο κ. Τσιγκρής και πρόσθεσε:

«Πάντα ο άνθρωπος κάνει λάθη. Άφησε ίχνη, σημεία, άφησε πατημασιές, μια εικόνα στην κάμερα. Τέτοια εγκλήματα δεν έχουν προηγούμενες ποινικές εγγραφές. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω στις διωκτικές αρχές».

Η κ. Κανδαράκη ανέφερε πως «το πώς μπορεί κάποιος να οργανώσει ένα έγκλημα δεν καθρεφτίζει την ψυχική του υγεία. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει ηρεμία μέσα στη σκέψη σε δράστες τέτοιων εγκλημάτων. Βρίσκουν έναν τρόπο για εκδίκηση.

Κάνουμε μόνο υποθέσεις. Συνήθως όταν υπάρχει ψυχική νόσος, υπάρχει και ένα ιστορικό. Βλέπουμε ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά τους. Το οικογενειακό περιβάλλον πιθανόν να έχει κάποια δείγματα.

Τις περισσότερες φορές, όταν μιλάμε για μια διαταραχή προσωπικότητας, ένα βασικό στοιχείο είναι η απουσία ενσυναίσθησης και απουσία ελέγχου παρορμητικότητας».

Ο κ. Τσιγκρής, συμπλήρωσε ότι: «Διδάσκονται στη γενική εγκληματολογία. Υπάρχει ενημέρωση των σπουδαστών. Αυτές είναι υποθέσεις εγκλημάτων, κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου.

Αν δεν έχεις δικογραφία στα χέρια σου, δεν μπορείς να γνωρίζεις. Είναι συνήθως εγκλήματα πάθους. Αντιζηλίες, αντεκδικήσεις, επιθέσεις τέτοιες αφορούν συνήθως, τέτοιες υποθέσεις»