Σε νέα έξοδο στις αγορές θα προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Με την έξοδο στις αγορές το δημόσιο πετυχαίνει τόσο να αφήσει ανέπαφο το μαξιλάρι ασφαλείας όσο και να στείλει το μήνυμα πως δεν έχει ανάγκη τα δάνεια του ESM για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.

Ο νέος 10ετής τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030. Με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου (λήξης 2029) να διαμορφώνεται στο 1,38%.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ο νέος τίτλος μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο της τάξης του 1,5% ενώ το ποσό άντλησης θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας πριν λίγες ημέρες είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την έξοδο στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή έρχεται τελικά πολύ γρήγορα, χάρη και στην ΕΚΤ που με την απόφασή της να επεκτείνει κατά 600 δισ. ευρώ το πρόγραμμα PEPP, στα 1,35 τρισ. ευρώ, έχει πυροδοτήσει ένα ράλι των ομολόγων της περιφέρειας, οδηγώντας τις αποδόσεις τους σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα.

Η έκδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς με την στήριξη του νέου QE της ΕΚΤ και του σχεδίου που ανακοίνωσε η Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών, και μάλιστα σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτές των ιταλικών ομολόγων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από