Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, με θύμα την 34χρονη Ιωάννα.

Σε τρεις γυναίκες με αδύναμο άλλοθι στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη φρικτή επίθεση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση διατίθεται μόνο για εργαστηριακή χρήση και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Το στοιχείο «κλειδί» στις έρευνες είναι το κινητό τηλέφωνο που είχε πάνω της η δράστις της επίθεσης και μέσα από την σάρωση που γίνεται στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί θεωρούν θέμα χρόνου της σύλληψη της.

Οι αρχές στο σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να γνωρίζουν όχι μόνο τις κινήσεις αλλά και τις συνομιλίες των ατόμων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Εν τω μεταξύ, η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η άτυχη Ιωάννα που είδε τη ζωή της μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αλλάζει δραματικά ήταν μεγάλη.

Τα εγκαύματα που έχει υποστεί καλύπτουν το 93% του προσώπου της και ο δρόμος της αποκατάστασης θα είναι μαραθώνιος.

Τι συνέβη πριν από την επίθεση

Μία πολύ σημαντική μαρτυρία, που έκανε λόγο για ένα ακραίο περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο σπίτι της 34χρονης Ιωάννας, έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ο μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή, είχε καταθέσει μία μέρα πριν στις Αρχές και τα όσα είπε κρίνονται καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μια άλλη πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Ιωάννας κ. Λύτρας, έλεγε πως η κοπέλα χώρισε με τον φίλο της τέσσερις ημέρες πριν τη μοιραία επίθεση μετά από καβγά.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η μαυροφορεμένη γυναίκα που περιέλουσε με βιτριόλι την όμορφη Ιωάννα, θα «πιαστεί» στην τσιμπίδα του νόμου.

Είχαν προηγηθεί κάποια περιστατικά

Φίλη της Ιωάννας, μίλησε στο «Τούνελ» και αποκάλυψε τις διαφορές που είχε στο προσωπικό και εργασιακό της περιβάλλον στο παρελθόν.

«Πήγαμε από το νοσοκομείο όλη η παρέα της και την είδαμε για λίγο για να της δώσουμε θάρρος. Εμείς οι φίλες της δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή, αλλά και για εχθρούς που θα μπορούσαν να της κάνουν τέτοιο κακό».

Η κοπέλα πάνω στην κουβέντα, θυμήθηκε δυο σοβαρά περιστατικά.

«Υπήρχε μια προϊσταμένη σε προηγούμενη δουλειά της που δεν της φερόταν καλά και ήταν ένας λόγος που έφυγε από εκεί, λόγω του κακού κλίματος. Στο παρελθόν ένας φίλος της την είχε κακοποιήσει και εκκρεμούσε σε βάρος του μήνυση που του είχε υποβάλει. Σας τα λέω αυτά γιατί πιστεύω πως όλα πρέπει να ερευνηθούν», κατέληξε.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως για κάποιο λόγο το θύμα δεν τους αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή και κρατά κάποια πράγματα για εκείνη, παρά τις εξελίξεις. Ελπίζουν ότι σε νέες καταθέσεις που θα ληφθούν, θα τους βοηθήσει περισσότερο.

Οι απαντήσεις που περιμένουν για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας υπόπτων που κινήθηκαν στην Καλλιθέα στο συγκεκριμένο σημείο και στις επίμαχες ώρες, θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως η ίδια δεν κρύβει κάτι από τους αστυνομικούς.

«Δεν μπορεί να εντοπίσει το χώρο απ’ όπου προέρχεται η δράστης που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό. Εμάς τους δικηγόρους ρωτάει αν έχει προχωρήσει η έρευνα των αστυνομικών και αν ξέρουμε κάτι παραπάνω».

Η εκπομπή μετέφερε το διάλογο που είχε με μάρτυρα που πρόσεξε κάτι το ιδιαίτερο την Τετάρτη 20 Μαΐου μετά τις 9 το πρωί στην οδό Θησέως που έγινε η επίθεση.

Είδε μια γυναίκα να απομακρύνεται βιαστικά από το σημείο και πριν φτάσει σ’ ένα παρκαρισμένο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο, να βγάζει το μαύρο μπουφάν που κάλυπτε τα ιδιαίτερα ρούχα εργασίας που φορούσε.