Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη ενώ όπως όλα δείχνουν ο κλοιός σφίγγει για τη δράστιδα που επιτέθηκε στη νεαρή γυναίκα.

Μάλιστα, εκτιμάται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Επίσης, σήμερα, οι αστυνομικοί θα συναντήσουν για πέμπτη φορά την Ιωάννα αν φυσικά το επιτρέψουν οι γιατροί, προκειμένου να της κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να λύσουν απορίες που έχουν οι ίδιοι σχετικά με τον κύκλο των υπόπτων γυναικών.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως τα στοιχεία που έχουν πλέον στη διάθεσή τους, αλλά και τα λάθη που έχει κάνει η δράστιδα της επίθεσης, θα τους οδηγήσουν σύντομα στα ίχνη της και στην εξιχνίαση της υπόθεσης που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Οι Αρχές έχουν στην διάθεσή τους εικόνες από κλειστά κυκλώματα και σε κάποια από αυτά έχουν εντοπίσει γυναίκες που η φιγούρα τους ταιριάζει αρκετά στην περιγραφή που έχει δώσει το θύμα.

Σκιαγραφούν τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι ως νεαρή ηλικίας 30 έως 40 ετών, αδύνατη με ξανθά μαλλιά και μετρίου αναστήματος.

Το ενδεχόμενο της ηθικής αυτουργίας έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες καθώς οι κινήσεις της γυναίκας με το βιτριόλι δείχνουν ένα μένος που δύσκολα θα είχε τρίτο πρόσωπο.

Κλειδί στην ταυτοποίηση εκτός από τις κάμερες ασφαλείας αναμένεται να αποδειχθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν το κινητό της γυναίκας με τη μάσκα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει πλήθος καταθέσεων από το ευρύτερο συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον και συμπληρωματικές καταθέσεις και έχουν σχηματίσει μία ικανή εικόνα για γεγονότα και πρόσωπα που θα μπορούσαν να είχαν κίνητρο.

Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της

Την ίδια στιγμή που οι έρευνες φέρεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον εντοπισμό της δράστιδας, τον δικό της αγώνα δίνει η 34χρονη Ιωάννα, της οποίας η ζωή έχει αλλάξει δραματικά μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

Η άτυχη κοπέλα υποβλήθηκε την Πέμπτη σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι σοβαρότατα στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόλις το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο, ενώ το 93% έχει υποστεί βλάβη. Παράλληλα, το 18% του προσώπου της φέρει σοβαρά εγκαύματα, καθώς η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Η εγχείρηση, σύμφωνα με τους γιατρούς, πήγε καλά. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι ειδικοί ψυχολόγοι προσπαθούν να τη στηρίξουν στον αγώνα της, την ώρα που η 34χρονη έχει ιδιαίτερα βεβαρημένη υγεία.