Η σημαντική καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης της παραλίας του Μοσχάτου και του Φαληρικού Όρμου, προκάλεσε την έντονη παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη, ο οποίος κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια στο παράκτιο Αττικό Μέτωπο κατασκευάζονται τα έργα υποδομής της Α’ φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για μία σημαντική ανάπλαση η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους τόσο των γειτονικών Δήμων όσο και όλου του Λεκανοπεδίου. Η διασύνδεση δε των έργων με το γειτονικό έργο του Ελληνικού, θα δημιουργήσει μια μοναδική σε ομορφιά και αξία αστική παραλιακή ζώνη προσβάσιμη σε ελάχιστο χρόνο από τους Αθηναίους και τους επισκέπτες», αναφέρει ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει ότι «παρ’ όλη τη ζωτική σημασία του εν λόγω έργου, καθημερινά οι κάτοικοι και όσοι κινούνται στην περιοχή βιώνουν τις δυσχέρειες που δημιουργούνται εξαιτίας της ύπαρξης ενός απέραντου εργοταξίου, χωρίς σαφή ημερομηνία ολοκλήρωσης της ανάπλασης. Η καθυστέρηση στην Α’ φάση των έργων συνεπάγεται και τη σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης της Β’ φάσης, που περιλαμβάνει τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου» και καταλήγει:

« Επειδή υπάρχει έντονη ανησυχία κατοίκων και φορέων της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, διότι ένα τόσο σημαντικό έργο πνοής δεν μπορεί να αποδοθεί σε ουσιαστική χρήση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Α’ φάσης των έργων;

2) Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην υλοποίηση τους;

3) Ποιο είναι το συνολικό κόστος της Α’ φάσης και ποιο είναι το προβλεπόμενο της Β’ φάσης;

4) Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες αποπεράτωσης της Β’ φάσης των έργων και εάν όχι πότε υπολογίζεται η ολοκλήρωσή τους;

5) Πότε υπολογίζεται να αποδοθεί η χρήση των χώρων στο σύνολο τους στους κατοίκους του Μοσχάτου, των γειτονικών Δήμων και όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου;»