Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Design, η Volkswagen διοργανώνει έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό αυτοκινητιστικού σχεδίου, στο Instagram.  Για αυτό το σκοπό, θα συμμετέχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες σχεδιαστές, οι οποίοι προσκαλούνται να σχεδιάσουν ένα νέο μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

Μάλιστα, για αυτό το σκοπό, η VW έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού την Δευτέρα 18 Μαΐου. Οι διαγωνιζόμενοι θα ανεβάσουν το σχέδιο τους στο λογαριασμό τους στο Instagram με hashtag το #VolkswagenDesign2050. Ο αρχισχεδιαστής της φίρμας, ο Klaus Bischoff, επικεφαλής του Design στο Volkswagen Group, θα επιλέξει τα τρία επικρατέστερα και θα προσκαλέσει τους δημιουργούς τους στα κεντρικά studios της εταιρείας.

Το σχέδιο που θα κερδίσει, θα κατασκευαστεί σε εκτυπωτή 3D σε κλίμακα 1:4 και θα απονεμηθεί ως βραβείο, στο δημιουργό του . Με την προσθήκη του συγκεκριμένου hashtag, οι προτάσεις τους συμμετέχουν αυτόματα στο διαγωνισμό.

Το μοντέλο που καλούνται να σχεδιάσουν είναι το  ID.3 της Volkswagen , το νέο  ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας.  «Τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναπτυχθεί μια εντυπωσιακά δυναμική κοινότητα σχεδιαστών. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε ένα δημιουργικό διάλογο με αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους, με πλατφόρμα αυτό το διαγωνισμό.» ανέφερε ο αρχισχεδιαστής της φίρμας.