Συνωστισμός και τεράστιες ουρές είναι και η σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες.

Οι νέες συνθήκες που επέβαλλε ο κοροναϊός, με τα μέτρα προστασίας, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούνται και τα λίγα άτομα που πρέπει να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους δημιουργούν μεγάλη ουρά, έξω από υποκαταστήματα τραπεζών.

Η αναμονή, είναι μεγάλη ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες τηρούν την απόσταση ασφαλείας και φορούν μάσκες, όπως προτείνεται και από τις οδηγίες ασφαλείας που έχουν εκδοθεί.

Εξαίρεση αποτέλεσε η εικόνα έξω από τράπεζα στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεκάδες άτομα ήταν κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο έξω από υποκατάστημα τράπεζας και οι μισοί εξ αυτών δεν φορούσαν καν μάσκα.

Ταλαιπωρία και ουρές έξω από τα ΕΛΤΑ

Τόσο χθες όσο και σήμερα ταλαιπωρία και ουρές περίμεναν τους Θεσσαλονικείς στα ΕΛΤΑ.

Η ουρά έξω από ΕΛΤΑ της πόλης όπου βρέθηκε η κάμερα του MEGA είναι μεγάλη και οι πολίτες περιμένουν υπομονετικά να εξυπηρετηθούν, ενώ στην είσοδο υπάρχει και υπάλληλος «σεκιούριτι» με μάσκα και γάντια.

Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις. Στο υποκατάστημα εισέρχονται κάθε φορά τρία άτομα για να εξυπηρετηθούν.

Βελτιωμένη η κατάσταση στην ΕΥΔΑΠ

Στο μεταξύ, βελτιωμένη ήταν η κατάσταση έξω από την ΕΥΔΑΠ, στο κέντρο της Αθήνας, όπου την Τρίτη παρατηρήθηκαν ουρές με τον χρόνο αναμονής να φτάνει τα 45 λεπτά.

Έξω από την ΕΥΔΑΠ, σήμερα, οι πολίτες τηρούσαν αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, ενώ η είσοδος γίνεται μετά από θερμομέτρηση.

Στην εξομάλυνση της κατάστασης, εκτιμάται ότι, συνέβαλε αποφασιστικά και η διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή πως δεν θα κοπεί σε κανέναν καταναλωτή το νερό.