Ανοίγει από αύριο Τρίτη 28 Απριλίου η «κάνουλα» για τη χρηματοδότηση και της αγοράς καθώς η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκινάει να διαθέτει προς τις επιχειρήσεις το νέο χρηματοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου.

Σύμφωνα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες, οι τράπεζες πρόκειται να προχωρήσουν στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και οι οποίες περιλαμβάνοντα στους επιλέξιμους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Το επιτόκιο των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Οι αιτήσεις για το νέο δανειοδοτικό προϊόν, προς τις Τράπεζες, ξεκινούν αύριο, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (http://www.etean.gr/PublicPages/HomePage.aspx).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχει φέρει ο Covid-19.

«Για αυτό και παρέχουμε άμεσα ένα εξαιρετικά ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο χρηματοδότησης των επιτοκίων των επιχειρήσεων για δύο χρόνια, έτσι ώστε να διατηρήσουμε ζωντανές τις θέσεις εργασίας και ζωντανές τις επιχειρήσεις. Θα παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή από τις τράπεζες του συγκεκριμένου δανειοδοτικού εργαλείου».