Ευχάριστα τα νέα που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ενώ γνωστοποίησε πως συνεδριάζει ξανά απόψε η Επιτροπή για την άρση των μέτρων.

16 νέα κρούσματα κοροναϊού  στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε 16 νέα κρούσματα στη χώρα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.506 κρούσματα κοροναϊού. Από αυτά 56% είναι άνδρες.

47 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Επιπλέον, οι ασθενείς Covid-1 που παραμένουν διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 47, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 13 είναι γυναίκες, ενώ το 89,4% παρουσιάζει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού να παραμένει σε 130, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% παρουσίαζαν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και σημείωσε ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Αισιόδοξο μήνυμα για μεταλλάξεις και εμβόλιο

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε ένα θετικό μήνυμα για το εμβόλιο, τονίζοντας πως σύμφωνα με ελβετική μελέτη ο ιός δεν θα εμφανίσει σημαντικές μεταλλάξεις τα επόμενα έτη.

«Οι κοροναϊοί εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. Οι μικροδιαφορές στους ιούς μπορούν να αναλυθούν και να μας βοηθήσουν. Τέτοιες αναλύσεις μπορούν να μας πουν αν κάποιες ασθένειες συνδέονται μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Υπάρχει αισιόδοξο μήνυμα για το εμβόλιο που θα είναι έτοιμο στο μέλλον με την προϋπόθεση πως ο ιός θα μείνει έτσι όπως μείνει. Αν παραμείνουν δηλαδή έτσι τα δεδομένα ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη και το εμβόλιο θα μας προστατέψει μακροχρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από