Ο Έλτον Τζον προέτρεψε τους θαυμαστές του να υποστηρίξουν τα τοπικά ανεξάρτητα δισκοπωλεία κατά την περίοδο της κρίσης του κοροναϊού.

Δημοσιεύοντας μήνυμα μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βετεράνος της ποπ ανέφερε το δισκοπωλείο Rough Trade West στην περιοχή που ζει, στο Ladbroke Grove στο Λονδίνο είναι το αγαπημένο του και επίσης εξήρε το Red Eye Records στο Σίδνεϊ.

«Όλα όσα συνδέονται με τους δίσκους είναι μαγικά για μένα και ήταν σε όλη μου τη ζωή» είπε ο Έλτον Τζον.

«Τα δισκοπωλεία είναι τόσο σημαντικά για την κοινότητα, είναι ένα υπέροχο μέρος να επισκεφτείτε. Οι άνθρωποι πίσω από τον πάγκο είναι τόσο προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν, είναι τόσο ειδικοί. Αγαπούν αυτό που κάνουν» υπογράμμισε.

«Αν δεν ήμουν ο Έλτον Τζον ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που θα ήθελα να έχω κάνει θα ήταν να έχω το δικό μου κατάστημα δίσκων και να πουλώ δίσκους στους ανθρώπους. Υπάρχει κάτι που εμπεριέχει μαγεία σε αυτό» συμπλήρωσε.

Το μήνυμα του Έλτον Τζον συνοδεύτηκε από το hashtag #LoveRecordStores, μια εκστρατεία που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και υποστηρίχθηκε από τον τραγουδιστή Πολ Γουέλερ.

Στο μήνυμά του ο Έλτον Τζον είπε: «Πάντα δέχομαι προτάσεις από το προσωπικό πίσω από τον πάγκο. Είναι μέρος του εβδομαδιαίου μου τελετουργικού να πηγαίνω στο Rough Trade. Υποστηρίξτε λοιπόν το δισκοπωλείο της περιοχής σας».

«Πολλά από αυτά τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά μπορείτε να στηρίξετε το δισκοπωλείο της περιοχής ρεκόρ σας αγοράζοντας online. Μπείτε στο διαδίκτυο, δείτε τι έχουν και αγοράστε κάτι. Χρειαζόμαστε αυτά τα καταστήματα πώλησης δίσκων να παραμείνουν ανοιχτά, είναι ένα ζωτικό μέρος της κοινότητας. Είναι ζωτικό μέρος της ζωής μου» ανέφερε ο Έλτον Τζον.

«Η μουσική είναι τόσο υπέροχη για όλους. Και όταν αυτή η φρικτή ασθένεια περάσει και ανοίξουν ξανά, πηγαίνετε εκεί, μιλήστε στο προσωπικό και διασκεδάστε. Περάστε ανάμεσα από τα ράφια, βρείτε κάτι που αγαπάτε και αυτά τα μέρη ανοιχτά, είναι η ψυχή της μουσικής και τα λατρεύω και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι οι ήρωές μου » σημείωσε ο Έλτον Τζον.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μουσικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί και θαυμαστές της μουσικής σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της εκστρατείας #LoveRecordStores, καλούνται με σύντομα βίντεο που δημιουργούν μόνοι τους να εξηγήσουν πόσο σημαντικά είναι τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία, να αναφέρουν ποιο είναι το αγαπημένο τους κατάστημα, ποιους καλλιτέχνες και δίσκους ανακάλυψαν σε αυτά τα καταστήματα.