Αναβαθμίζονται τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό στη Βουλή με νέες αναστολές λειτουργίας του κοινοβουλευτικού έργου.

Καραντίνα και απολύμανση

Αιτία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα βουλευτή καθώς ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας βρέθηκε θετικός και νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Έτσι η Βουλή αποφάσισε την αναβολή συνεδριάσεων των επιτροπών καθώς και τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στο μεταξύ σε καραντίνα μπήκαν οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή καθώς η ιχνηλάτηση των επαφών του κ. Κέλλα έδειξε ότι είχε περάσει και από το υποκατάστημα της Τράπεζας για συναλλαγές του.

Έπειτα από την απολύμανση στους χώρους οι εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν προκειμένου το υποκατάστημα να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ενώ λόγω της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κ. Κέλλα και των επαφών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις προηγούμενες μέρες, σήμερα έγινε απολύμανση στο κτίριο του εν λόγω υπουργείου.

Προς τηλεδιασκέψεις στη Βουλή

Σε ότι αφορά την αναστολή των λειτουργιών της Βουλής, αναστέλλονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, καθώς και οι εργασίες της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου.

Επίσης δεν θα γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος με επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, ενώ ανοιχτή παραμένει η ολομέλεια μόνο για τις τρέχουσες ανάγκες νομοθέτησης.

Η μόνη λειτουργία για σήμερα της Βουλής θα αφορά την διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων για την κύρωση και ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο μιας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Την Τετάρτη θα γίνει διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω μέτρα πρόληψης ενώ συζητείται και η αξιοποίηση της μορφής των τηλεδιασκέψεων για την περαιτέρω λειτουργία της Βουλής.