Ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή και με τους 11 ετοιμοπόλεμούς του και σοβαρές απουσίες, επικράτησε του Παναθηναϊκού σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετα το ματς εκθείασε την προσπάθεια των αθλητών του και τόνισε ότι το όνειρο της οχτάδας θα το παλέψει μέχρι τέλους μαζί τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ήταν προφανώς ένα τυπικό ντέρμπι αιωνίων, με πολλή ένταση, με πολλά λάθη. Ας μιλήσουμε για τη δική μας ομάδα, ήμασταν πολύ νευρικοί. Κάναμε 17 λάθη και αυτό τα δείχνει όλα.

Κάποιες στιγμές κάναμε ανόητα λάθη χωρίς πίεση. Είναι λογικό, έχουμε πολλούς νέους σε αυτή τη διοργάνωση και τρεις νέους στην ομάδα μας. Την ίδια στιγμή παίξαμε χωρίς τον Μιλουτίνοβ που είναι πολύ σημαντικός για εμάς, χωρίς τον Σπανούλη επίσης.

Είχαμε ισορροπία και πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες μας. Τελείωσε αυτός ο αγώνας, πάμε στον επόμενο με την Αναντολού Εφές. Συγχαρητήρια σε όλους, ας προχωρήσουμε.

Δεν θέλω πια να μιλάω για τον εαυτό μου, πήρα μια απόφαση να έρθω και είμαι τρομερά χαρούμενος. Στόχος μας είναι η βελτίωση και έχω την αίσθηση ότι το έχουμε κάνει, γεγονός που με κάνει αρκετά χαρούμενο. Μπορεί και να είμαι τρελός… Η ομάδα δεν ήταν σκορποχώρι.

Είναι σε μεταβατική περίοδο, με πολλές αλλαγές. Δεν υπήρχε έλλειψη προσπάθειας. Ήταν απλά μια ομάδα σε κρίση. Δούλευε όλος ο οργανισμός, λειτουργούσε καλά. Αγωνιστικά είχε θέματα, που ήταν προφανή.

Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δεν είναι δική μου ανακάλυψη, δεν πας πουθενά αν δεν παίζεις καλά και στις δύο άκρες του παρκέ. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε βελτιωθεί αμυντικά, αν και σήμερα είχαμε βαριά πόδια. Είχαμε πίεση για να κερδίσουμε απόψε και αυτό δεν μας βοήθησε.

Οι προσθήκες μας βοήθησαν όμως, ο Έλις σίγουρα, είχε δέκα ριμπάουντ απόψε. Ο ΜακΚίσικ μας βοήθησε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλη πίεση, αν δεν την έχεις ζήσει δεν μπορείς να τη διαχειριστείς.

Γενικά είμαι αισιόδοξος. Στόχος μας είναι η οκτάδα και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις, πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες εκτός έδρας. Όσο είμαστε στη διαδικασία μαθηματικά, θα παλεύουμε για κάθε παιχνίδι.

Δεν θέλω να μείνω στην αντιπαλότητα, να φύγουμε από αυτό το πράγμα, έχει κουράσει αυτή η κατάσταση και ξέρετε τι εννοώ. Πρέπει να μείνουμε στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος με έμπειρους γκαρντ και σε κάποιους τομείς δεν είχαμε επιτυχία. Ας μάθουμε από αυτό, για το επόμενο παιχνίδι.

Παίξαμε σε 22-23 λεπτά με αλλαγές στην άμυνα, θέλαμε να σταματήσουμε τη δημιουργία του Καλάθη και σε έναν βαθμό τα καταφέραμε. Δεν σούταραν καλά από την περιφέρεια. Είχαν 1/20 τρίποντα. Με τις αλλαγές ο ψηλός μας ήταν έξω και οι περιφερειακοί μας είχαν μις-ματς. Δεν μπορείς να χάσεις από έναν ή από δύο παίκτες».