Από… μακριά κοιτούν οι οφειλέτες της εφορίας τη νέα πάγια ρύθμιση για τα χρέη των 24 – 48 δόσεων.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) περίπου 27.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Από αυτούς 22.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 4.500 είναι επιχειρήσεις.

Στην πάγια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019, αλλά και όσοι έχουν εντάξει τα χρέη τους στη ρύθμιση των 12- 24 δόσεων από τις 2 Νοεμβρίου 2019 έως και 25 Φεβρουαρίου 2020 και θέλουν να μεταπηδήσουν στις 24 – 48 δόσεις.

Η πάγια ρύθμιση

Οι περισσότεροι οφειλέτες ρυθμίζουν σε έως 24 δόσεις τις τακτικές οφειλές τους από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις οποίες είχαν αφήσει αρρύθμιστες.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 και μεταπήδησαν τώρα στη νέα ρύθμιση για να κερδίσουν διπλάσιο αριθμό δόσεων.

Πολλοί οφειλέτες μπαίνουν στην πλατφόρμα, βλέπουν πόσα χρωστούν και το ποσό της μηνιαίας δόσης που τους υπολογίζει το σύστημα, αλλά δεν πατούν ακόμα το κουμπί της υποβολής για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) περιμένουν ότι όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνεται και ο αριθμός των οφειλετών που θα ακολουθήσουν τη νέα πάγια ρύθμιση για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Οι κατασχέσεις

Άλλωστε αυτή τη στιγμή πάνω από 1,2 εκατ. οφειλέτες είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις και το χέρι της Εφορίας αργά ή γρήγορα θα φθάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από