Από μαχαιριά στην καρδιά επήλθε ο θάνατος του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος προήλθε από τρώση του μυοκαρδίου με νήσον και τέμνον όργανο. Ο 45χρονος έφερε 13 επιφανειακές μαχαιριές σε όλο του το σώμα οι οποίες έγιναν με μίσος.

Οι τέσσερις δράστες μπούκαραν προχθές σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφόρο Βασ. Όλγας και κατάφεραν δολοφονικά χτυπήματα στον ιδιοκτήτη, ο οποίος λίγη ώρα μετά κατέληξε. Από τους τέσσερις δράστες που ταυτοποιήθηκαν, όλοι τους αδέρφια, συνελήφθησαν οι τρεις.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα, έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπα και έναν 32χρονο, πρώην εργαζόμενο, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία. Αναζητείται ο τέταρτος από τους δράστες ηλικίας 37 ετών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρία αδέλφια οδηγήθηκαν στην εισαγγελία ποινικής δίωξης, με τον έναν εκ των τριών  να απαντά σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πως «ήταν ατύχημα».

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ ακολούθως τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου πήραν προθεσμία για την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Εκτός από τους τρεις κρατούμενους, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών, για την υπόθεση κατηγορείται κι ο 37χρονος αδελφός τους που διαφεύγει και εις βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω είναι μέλη πολυμελούς οικογένειας η οποία αριθμεί συνολικά δέκα αδέλφια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 32χρονος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ταχυφαγείο του θύματος, αλλά μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατόπιν αυτών ο επιχειρηματίας φέρεται να τον απέλυσε.

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση φαίνεται πως ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του καθώς από τη δικογραφία προκύπτει ότι αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού. Το βράδυ του Σαββάτου οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου μετά από καβγά συνεπλάκησαν με τον 45χρονο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο εκ των κατηγορουμένων 20χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε με σουγιά τον επιχειρηματία. Το σκηνικό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων, ενώ καταγράφηκε από κάμερα μέσω της οποίας οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.