Η έρευνα αυτή δείχνει ότι τελικά η στερεοτυπική αντίληψη πως οι γυναίκες που είναι single δε νιώθουν ωραία ενώ ο άντρας εργένης νιώθεις τέλεια, διαψεύδεται πανηγυρικά. Καιρός γενικότερα να ακούγονται περισσότερο τα facts παρά τα σεξιστικά συναισθήματα μιας πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας.

Έρευνα

Βάσει της έρευνας αυτής,  61% των single γυναικών δήλωσε ικανοποιημένο και ευτυχισμένο με το να είναι single σε αντίθεση με το 49% των single ανδρών.

Η καθηγήτρια Emily Grundy του University of Essex, δήλωσε στην Telegraph ότι o λόγος είναι πιθανότατα το ότι οι γυναίκες τείνουν να «δουλεύουν» περισσότερο σε μια σχέση. «Είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα οικειακά και πιστεύω ότι περνούν περισσότερες συναισθηματικές διαβαθμίσεις». 

Κοινωνικές δραστηριότητες

Τόνισε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο έχουν μια πιο εξώστρεφη κοινωνική τάση. Δηλαδή τείνουν να συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και κατά συνέπεια να δημιουργούν περισσότερες φιλικές σχέσεις, σε αντίθεση με τους άντρες εργένηδες που κάνουν πολύ λιγότερες. «Οι άνδρες είναι πιθανό να αισθάνονται περισσότερο μοναχικοί όταν είναι single», δηλώνει.

Μάλιστα, το ποσοστό ευτυχίας των γυναικών ήταν υψηλότερο στις ηλικίες από 45 χρονών και πάνω. Ενώ το 32% των γυναικών από 45 ως 65 δήλωσε ευτυχισμένο χωρίς σύντροφο, το ίδιο ίσχυσε μόνο για το 19% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή ομάδα.