Από τα φαγητά που μας ζεσταίνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα είναι οι σούπες. Η συνταγή είναι για σούπα με μοσχάρι, πατάτες και λαχανικά, που θα απολαύσουν άπαντες.μένο πιάτο

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι ελιά

3 φύλλα δάφνης

6 κόκκοι μαύρο πιπέρι

200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

1 ματσάκι σέλινο

4 πατάτες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, την δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας όχι όμως τελείως, ξαφρίζοντάς το. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λωρίδες και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και μετά από λίγο το περιχύνουμε με τον ζωμό του. Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σερβίρουμε την σούπα με λεμόνι και πιπέρι.