Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιδράσεις κατοίκων για να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή τους.

Στον κατάλογο προστέθηκε τις τελευταίες μέρες και η Πεντέλη με το δημοτικό συμβούλιο να μετατρέπεται σε αρένα προκειμένου να μην εγκατασταθούν 30 προσφυγόπουλα στο παλιό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των κατοίκων στην οποία συζητιόταν το συγκεκριμένο θέμα θέλησαν να παρέμβουν νεαροί αλληλέγγυοι με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Ο δήμαρχος Πεντέλης υποστηρίζει ότι δεν έχει αντίρρηση να φιλοξενηθούν στην περιοχή τα 30 προσφυγόπουλα αλλά το κτίριο που προορίζεται για την στέγασή τους δεν έχει νόμιμες άδειες για επισκευές και δεν είναι επικίνδυνο να κατοικηθεί.

Οι ομάδα των αλληλέγγυων που βρέθηκε έξω από το χώρο του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να εισέλθει με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και την αστυνομία να προχωράει σε δύο προσαγωγές.

Μετά την ένταση και τους μικροτραυματισμούς, το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε με τους αλληλέγγυους να συμμετέχουν σε αυτό.

Αντιδράσεις και στη Λαμία

Στη Λαμία οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την δομή προσφύγων στην περιοχή Μαυρομαντήλα και το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν στο γενικό νοσοκομείο προκειμένου ζητώντας τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια.