Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, που φτιάχνεται εύκολα, αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική πρόταση για τους λάτρεις των ζυμαρικών κι όχι μόνο, κι έχει θέση στο καθημερινό αλλά και το πιο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

1/2 ζυμαρικά κοντά με τρύπα

200 γραμμέρι κασέρι τριμμένο

300 γρ. φέτα σε κομμάτια

100 γρ. λιαστές ντομάτες

100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

200 γρ. απάκι ή ζαμπόν ή γαλοπούλα

1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουταλιά σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού

ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι. Βουτυρο-αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 εκατοστά και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυριά της αρεσκείας μας ή να προσθαφαιρέσουμε κάποια από τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα αφού έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ένα ένα τα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σουφλέ μας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.