Χωρίς κανέναν ενδοιασμό υποδέχθηκαν την πρόταση Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο ΚΙΝΑΛ Στο άκουσμα του ονόματος της Αικ. Σακελλαροπούλου όλοι γνώριζαν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι ομόφωνα θα γινόταν αποδεκτή.

Η Φώφη Γεννηματά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο κι έμαθε το όνομα που πρότεινε. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τηλεφώνησε άμεσα στον πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Σημίτη, ο οποίος και της είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ορισμένοι στο ΚΙΝΑΛ ήθελαν ενδόμυχα να είναι άλλος ο προτεινόμενος, ίσως μια γυναίκα από τον προοδευτικό χώρο με πιο πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως π.χ. η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαφωνία ελήφθη η απόφαση για ψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης μιας και θεωρούν την πρόεδρο του ΣτΕ μια σημαντική προσωπικότητα με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Ακριβώς σ’ αυτό το κλίμα ήταν και η ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεννηματά η οποία ανέφερε:

Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια και τα χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας. Είναι μία γυναίκα που αντιπροσωπεύει με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα τη συνταγματική της αποστολή και γι αυτό θα έχει τη στήριξή μας», επεσήμανε σε δήλωσή, η κ. Γεννηματά.