Μια παραλλαγή της ρώσικης σαλάτας με παντζάρια, φυσικά πατάτες πίκλες, αβγά, μαγιονέζα και μυρωδικά, η οποία τρώγεται μόνη της, αλλά και σε σάντουιτς ή burger.

Υλικά

300 γραμμάρια πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους

150 γρ. παντζάρια, κομμένα σε μικρούς κύβους

300 γρ. πίκλες, χοντροκομμένες

300 γρ. μαγιονέζα

4 αβγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα

20 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο

20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τις πατάτες μας και τα παντζάρια μας με τρόπο ώστε να κρατάνε ελαφρώς, τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους, και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε στο μπολ και τις χοντροκομμένες πίκλες, τα βρασμένα και ψιλοκομμένα αβγά, τα μυρωδικά μας και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα. Η ρώσικη σαλάτα με παντζάρια και πίκλες σερβίρεται μόνη της σαν ορεκτικό, αλλά και σε σάντουιτς ή burger.