Το φράγμα των 6 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών έσπασε για πρώτη φορά πέρυσι η Αθήνα, επιβεβαιώνοντας την καθιέρωσή της ως ευρωπαϊκού προορισμού πρώτης γραμμής.

Με ένα θετικό σερί επταετίας όσον αφορά την αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό, η Αθήνα υποδέχεται συνεχώς νέα boutique ξενοδοχεία, αλλά και τετράστερες και πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες, με τους επαγγελματίες του κλάδου - εγχώριους και ξένους επενδυτές - να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τασυνεχόμενα τουριστικά ρεκόρ της χώρας.

Μόνο μέσα στο 2019 προστέθηκαν συνολικά περίπου 40 νέες, μικρές και μεγάλες, ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική, ενώ και τη νέα χρονιά που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες οι αφίξεις καινούργιων μονάδων αναμένεται να αλλάξουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της πρωτεύουσας.
Στις πολυαναμενόμενες αφίξεις της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel - Mgallery, της εταιρείαςΛάμψατου ομίλου Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Sheraton Rhodes Resort κ.ά.),που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου) και θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με διαχειρίστρια τη μεγάλη γαλλική ξενοδοχειακή αλυσίδα Accor. Η επένδυση, συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, θα προσθέσει στην Αθήνα ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με158 δωμάτια και 19 σουίτες, ένα εστιατόριο εξαιρετικής αισθητικής στον 9ο όροφο καισυνεδριακούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις και events.

Στην Ομόνοια

Σύντομα, επαναλειτουργεί ριζικά ανακαινισμένο και τοιστορικό ξενοδοχείο Acropol στην πλατεία Ομονοίας (Πειραιώς 1), από τη διεθνή αλυσίδα Brown Hotels. Μέσω του ξενοδοχείου, που μετονομάστηκε σε Brown Acropol, οι ισραηλινοί διαχειριστές του φιλοδοξούν να επανασυστήσουν στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά την ιστορική περιοχή της Ομόνοιας. Το τετράστερο Brown Acropol διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες, συνεδριακούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 450 ατόμων και rooftop bar-restaurant με μοναδική πανοραμική θέα.

Στις νέες αφίξεις ξενοδοχείων περιλαμβάνεται και το Athens Ikon, ένα boutique ξενοδοχείο με πολυτελείς σουίτες που θα λειτουργεί στην οδό Μητροπόλεως 21, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, στην Πλάκα και στην οδό Ερμού. Η μονάδα ανήκει στις οικογένειες των ιστορικών εστιατορίων Αθηναϊκόν. Το Athens Ikon στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο, σε απόσταση αναπνοής από τη Μητρόπολη. Οι σουίτες του, με μέγεθος από 65 τ. μ. έως 80 τ. μ., θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως έξι άτομα η καθεμία.
Στις 15 Μαρτίου 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο πεντάστερο Green Suites Boutique Hotel, πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ανω Πατήσια». Το Green Suites, που κατασκευάζεται στην οδό ΜακΜίλαν 8, θα διαθέτει 45 δωμάτια και σουίτες, rooftop με cafe-bar, πισίνα καιπανοραμική θέα της Αθήνας και αίθουσα συνεδρίων.

Επίσης, τα Zoia Aiolou και Zoia Nikiou είναι δύο νέα boutique ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στο κέντρο της Αθήνας. Το Zoia Aiolou θα διαθέτει 30 δωμάτια και rooftop με θέα προς την Ακρόπολη, ενώ το Zoia Nikiou θα φιλοξενηθεί σε εξαώροφο κτίριο 1.758 τ.μ. που κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '60 και μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με 26 δωμάτια.

Ως boutique ξενοδοχείο θα λειτουργήσει μέσα στο 2020, ύστερα από ανακατασκευή, και το κτίριο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φιλοξενούσε την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόκειται για αυτοτελές, επταώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.629 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γενναδίου 4 και Υψηλάντου στο Κολωνάκι και έχει εξαγοραστεί από την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Quest Συμμετοχών, του Θεόδωρου Φέσσα, προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από