Την προσπάθεια επιβολής ενός καθεστώτος αστάθειας, στο πλαίσιο ενός υβριδικού πολέμου, με στόχο την πρόκληση πανικού στην κοινωνία, στρατιωτικοποίηση των Kατεχομένων και νέα τετελεσμένα, βλέπει στις εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας και τις ανακοινώσεις για βάσεις στο ψευδοκράτος ο υπουργός Aμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο Αγγελίδης υπογραμμίζει ότι ένα «θερμό επεισόδιο» θα εξυπηρετούσε την Τουρκία και χαρακτηρίζει συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας τα νομοσχέδια για άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος δε στις συμφωνίες Τουρκίας – Τρίπολης, ο κύπριος ΥΠΑΜ σημειώνει ότι είναι έμπρακτη απόδειξη της κλιμακούμενης αυθαίρετης, προκλητικής και παράνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας.

-Πόσο αναβαθμίζονται οι προκλήσεις τόσο απέναντι στην Κύπρο όσο και απέναντι στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

-Βάση drones στο Λευκόνοικο, πληροφορίες για ναυτική βάση στο Μπογάζι. Τι εκτιμά ο Κύπριος ΥΕΘΑ για τους στόχους της Τουρκίας

-Πόσο πιθανό θεωρεί ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ότι είναι να συμβεί ένα θερμό επεισόδιο

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  που κυκλοφορούν