Ο κλάδος της Πληροφορικής με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, τόσο το 2019 όσο και το 2020, θα είναι αυτός του λογισμικού για επιχειρήσεις, ο οποίος αναμένεται να διευρυνθεί κατά 9% φέτος και κατά περίπου 11% το επόμενο έτος. Η δυναμική της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού ο κλάδος βρίσκεται στην «καρδιά» του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ομαλή μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.

Η ελληνική αγορά επιχειρηματικού λογισμικού βρίσκεται και η ίδια υπό μετασχηματισμό, με τον τόνο των εξελίξεων να δίνει ο νέος ισχυρός πόλος που δημιουργεί η SoftOne, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia. Η ελληνική εταιρεία, μετά από την εξαγορά των κορυφαίων brands Unisoft και Prosvasis, όχι μόνο αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο business software στην εγχώρια αγορά, αλλά διεκδικεί ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

O Όμιλος εταιρειών SoftOne, έχοντας υπό τη σκέπη της τα τρία brands, εξελίσσεται σε ένα ισχυρό οικοσύστημα, που παρέχει στις επιχειρήσεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης και υψηλότερης κερδοφορίας σε διαρκή βάση. Με τον τρόπο αυτό, οι λύσεις των SoftOne, Unisoft και Prosvasis συνθέτουν πλέον μια ισχυρή πρόταση αξίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο των απαιτήσεων της αγοράς, κάνοντας πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε σύγχρονης επιχείρησης.

Το εταιρικό σχήμα του Ομίλου εταιρειών SoftOne, που βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας εποχής, απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους και διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο 600 και πλέον συνεργατών. Εξυπηρετεί δε αποτελεσματικά μια συνεχώς αυξανόμενη βάση τουλάχιστον 47.000 πελατών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ενδεικτικό της δυναμικής του νέου ομίλου στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού είναι ότι για το 2019 οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τα έσοδα σε τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ και την κερδοφορία στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Αιχμή του δόρατος του νέου ομίλου αποτελεί το -διαμέσου της αξιοποίησης των ισχυρών συνεργειών που δημιουργούνται- διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει υψηλής προστιθέμενης αξίας για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων λύσεων που ανταποκρίνονται και υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις κάθετων αγορών.

Έτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Ομίλου εταιρειών SoftOne είναι η υψηλή καινοτομία που διακρίνει τον όμιλο, η οποία ενισχύεται από τη δυναμική των επιμέρους brands που έχει συστεγάσει. Συγκεκριμένα, με την εξαγορά της Prosvasis, που εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, η SoftOne ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών και επιταχύνει τη διείσδυσή της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. H Prosvasis, από το 2005 -οπότε και ιδρύθηκε- έχει καταφέρει, μέσα από την πολυεπίπεδη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, να αποκτήσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 4.500 λογιστικών γραφείων. Πέρα από την ανάπτυξη λύσεων λογιστικής διαχείρισης, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης,με τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, καθώς και με την παραγωγή εξειδικευμένων εκδόσεων, με αντικείμενο λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα.

Την ίδια στιγμή, η SoftOne, με την στρατηγική επένδυση στην Unisoft, ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών business software στην Ελλάδα και μιας εταιρείας ευθέως συμπληρωματική στις δραστηριότητές της, ενισχύει την ηγετική της θέση στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού και κλαδικών εφαρμογών για εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες, καθώς και για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η Unisoft, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας, έχει αναπτύξει κορυφαίες εφαρμογές, όπως το Κεφάλαιο ERP, την πλέον επιτυχημένη λύση μηχανογράφησης στην ελληνική αγορά με περισσότερες από 25.000 υλοποιήσεις.