Μια ιδανική επιλογή  για τις κρύες μέρες του χειμώνα το κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά γίνεται πεντανόστιμο, είναι χορταστικό, μας ζεσταίνει, και θα το απολαύσουν άπαντες. Αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο και ο τραχανάς σπιτικός δεν υπάρχει καλύτερο.

Υλικά

1 μικρό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

1 φλιτζάνι τραχανά

1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

λίγο σέλινο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κατά βούληση

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι κρασιού λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα κατά βούληση,και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε πυρέξ. Ρίχνουμε τον τραχανά στο ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας, ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμη γύρω στα 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη και η σούπα μας. Ο τραχανάς βράζει γρήγορα γι αυτό καλό είναι να ελέγξουμε το φαγητό στα 10 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, μαζί με το κοτόπουλο, ή και χωριστά αν προτιμάτε σκέτη τη σούπα σας. Σε όσους δεν αρέσει ο τραχανάς μπορούν να βάλουν όποιο μικρό ζυμαρικό θέλουν, π.χ. αστράκι.