Το φυσικό χρώμα στα μαλλιά θεωρείται το πιο «ωραίο». Πολλές φορές όμως ορισμένες βαφές αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά και το χρώμα του προσώπου. Άλλες πάλι αναδεικνύουν και το χρώμα των ματιών. Σε κάθε περίπτωση η γνώμη ενός επαγγελματία βοηθά πάντα ως προς το τι χρώμα βαφή να χρησιμοποιήσει κάποιος.

Ξανθό ανοιχτό

Το ξανθό ταιριάζει κυρίως σε δέρματα που έχουν αρκετά ή πολύ λευκές αποχρώσεις (ανεξαρτήτως των ματιών). «Γλυκαίνει» το πρόσωπο και δεν το αγριεύει όπως κάποια άλλα πιο «ενδιάμεσα» χρώματα σε καστανές αποχρώσεις ή μαύρο. Το πρόσωπο ωστόσο πρέπει συχνά να έχει μακιγιάζ, διαφορετικά θα μοιάζει «θαμπό».

Ξανθό σκούρο και μελί

Ταιριάζει κυρίως με τις πιο «σταρένιες» και λίγο λευκές επιδερμίδες. Στην περίπτωση δε που το χρώμα ματιών είναι ανοιχτό, τα φωτίζει περισσότερο. Οι καστανές -όχι πολύ μελαχρινές- επιδερμίδες είναι επίσης «συμβατές» με τις συγκεκριμένες αποχρώσεις καθώς δεν απέχουν πάρα πολύ από το χρώμα του δέρματος.

Καστανόξανθο

Το καστανόξανθο συνήθως εφαρμόζει όμορφα σε επιδερμίδες είτε ανοιχτές, είτε σκούρες γεγονός που το καθιστά «βολικό». Δεν αποτελεί μεγάλο «ρίσκο» σα χρώμα, καθώς συνδυάζεται και με πολλά διαφορετικά είδη μακιγιάζ.

Καστανοχάλκινο-Χάλκινο

Είναι πολύ ωραίο όταν συνδυάζεται με λευκές επιδερμίδες διότι «γλυκαίνει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάνοντάς τα λιγότερο «άγρια». Επιπλέον αναδυκνύει είτε το σκούρο χρώμα ματιών, είτε το ανοιχτό -λόγω αντίθεσης και του χάλκινου-. Όπως και με το ξανθό ανοιχτό καλό θα είναι το χάλκινο να συνδυάζεται με πιο σκούρο μακιγιάζ.

Κόκκινο

To κόκκινο αν είναι κόκκινο-σκούρο είναι το ιδανικό για αρκετά μελαχρινές επιδερμίδες. Κατά γενική ομολογία το κόκκινο είτε ανοιχτό, είτε σκούρο, είτε με καστανή ρίζα ή καστανές άκρες ταιριάζει στη λευκή επιδερμίδα και την καθιστά απίστευτα «sexy».

Καστανό-Σοκολατί

Και οι δύο αποχρώσεις μαλλιών ταιριάζουν με τις περισσότερες -αν όχι όλες- επιδερμίδες. Είναι από τις πιο συνηθισμένα και πιο «versatile» χρώματα τα οποία πηγαίνουν υπέροχα με όλες σχεδόν τις αποχρώσεις μακιγιάζ, δέρματος, ματιών, ρούχων. Η βαφές μαλλιών τέτοιων τόνων δεν έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στην εφαρμογή σε σχέση με άλλες πιο ανοιχτές.

Μαύρο

Πάει με όλα, ωστόσο αναδεικνύει όμορφα τις πολύ λευκές επιδερμίδες λόγω αντίθεσης. Το μαύρο τονίζει τις γωνίες του προσώπου και τα μάτια. Φυσικά δε «γλυκαίνει» το πρόσωπο, ούτε κάνει τα χαρακτηριστικά πιο «απαλά».