Ο Νταμπίζας έφυγε, το ελληνικό πρότζεκτ επέστρεψε.

Με εφτά Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα, με δέκα συνολικά να αγωνίζονται και με το… μαύρο πρόβατο για τον Νταμπίζα, Τάσο Χατζηγιοβάνη, να σημειώνει γκολάρα, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 1-0 από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και πήρε πολύ σημαντική νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Δώνη, έβαλαν ένα γκολ και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς, απέναντι σε έναν κακό Ατρόμητο, που δε δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία και άκουσε τον κόσμο του να αποδοκιμάζει – κυρίως τον Γιάννη Αναστασίου – στο φινάλε.

Ο Δώνης έκανε την έκπληξη στην ενδεκάδα, βάζοντας τον Καμπετσή στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ζαχίντ πίσω του και τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη στα άκρα. Ο Αναστασίου είχε κι αυτός εκπλήξεις , αφήνοντας εκτός τον Κατράνη για πρώτη φορά, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Ούμπιδες, σε μια απόφαση που προκάλεσε πολλές απορίες.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα πως θέλει να επιβληθεί στο γήπεδο και να έχει εκείνος την μπάλα στην κατοχή του. Με πρέσινγκ ψηλά και δίχως να επιτρέψουν στον Ατρόμητο να «χτίσει» παιχνίδι από το αμυντικό του τρίτο, οι παίκτες του Δώνη κατάφερναν με ευκολία να παίρνουν την μπάλα στην κατοχή τους, η οποία έφτασε στα επίπεδα του 64% στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον Χατζηγιοβάνη σε μεγάλα κέφια, να παίρνει πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να πάει στο ένας εναντίον ενός, τον Μπουζούκη να δίνει ώθηση και επί της ουσίας να είναι αυτός που φτιάχνει το παιχνίδι και τον Σένκεφελντ να κυριαρχεί στην άμυνα, μην επιτρέποντας στους μεσοεπιθετικούς του Ατρόμητου να γίνουν απειλητικοί, οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλύτερα απέναντι σε έναν Ατρόμητο που θύμιζε την ομάδα του ξεκινήματος της σεζόν. Ασύνδετος, χωρίς να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική στο 13’ με σουτ του Κουρμπέλη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω στη μεγαλύτερη ευκαιρία των πράσινων.

Στο 19’ οι παίκτες του Δώνη μπήκαν και πάλι απειλητικά στην περιοχή του Μανδά, με τον Ζαχίντ να γυρίζει την μπάλα από δεξιά, τον Καμπετσή να στρώνει στον Δώνη, αλλά το σουτ του τελευταίου να βρίσκει στα σώματα.

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε, την ώρα που ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του τελική στο 26’ με μακρινό σουτ του Ρόσα και απείλησε για πρώτη φορά στο 35’, με τον ίδιο παίκτη να εκτελεί φάουλ και τον Διούδη να μπλοκάρει.

Τελικά οι «πράσινοι» πήραν αυτό που δικαιούνταν βάσει εικόνας του αγώνα, με τη συνεργασία των πιο… λαμπρών αστεριών της ακαδημίας του να συνεργάζονται και να θυμίζουν την περσινή σεζόν.

Στο 43’ ο Μπουζούκης με υπέροχη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου βρήκε τον Χατζηγιοβάνη μέσα στην περιοχή, που με σουτ στην κίνηση «εκτέλεσε» τον Μανδά για το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα, μάλιστα, ο «Χάτζη» βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Μανδά, αλλά έπιασε αέρα σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και να ανεβάσει τις γραμμές του προκειμένου να βρει τον τρόπο και να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Και πράγματι στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους η ομάδα του Περιστερίου ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, προσπαθώντας κυρίως με τον Μανούσο να φανεί απειλητική.

Αλλά εξακολουθούσε να έχει μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και στη δημιουργία φάσεων προς την εστία του Διούδη.

Ο Αναστασίου έβαλε στο 60’ και τον Βέλλιο στο πλάι του Μανούσου προκειμένου να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του, με τον Δώνη να απαντά με την είσοδο του Χατζηθεοδωρίδη και να βάζει τρίτο χαφ.

Ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε αντί του Ζαχίντ και πήρε θέση δίπλα σε Δώνη και Κουρμπέλη, με τον Παναθηναϊκό να αλλάζει σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-3-3, με τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη να παραμένουν στα άκρα.

Ο Ατρόμητος απείλησε με ισοφάριση στο 70’ όταν έπειτα από στημένη φάση, επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διώξουν, με τον Γούτα να βρίσκεται λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά να σουτάρει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δυνατό σουτ του Μπουζούκη, με τον Μανδά να πέφτει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Αναστασίου τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, βάζοντας και τον Ενσικουλού στην επίθεση, θέλοντας να φέρει κόσμο στην περιοχή του Διούδη. Τελικά δεν κατάφερε το παραμικρό, αφού ο Ατρόμητος παρέμεινε φλύαρος και χωρίς κλασική ευκαιρία, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τελικά το υπέρ του 1-0 μέχρι το φινάλε και να παίρνει μια σημαντική νίκη – ανάσα.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Μπαένα (80’ Ενσικουλού), Χαρίσης, Ανδρούτσος (69’ Νταβιώτης), Μανούσος, Ρόσα (61’ Βέλλιος), Γιακουμάκης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης, Ζαχίντ (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (72’ Κολοβός), Καμπετσής.