Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε εξεταστική για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξέφρασε η Σοφία Σακοράφα.

Μιλώντας στην εκπομπή One Talk Weekend, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 επεσήμανε πως «από τη στιγμή που η κυβέρνηση τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έλεγε ότι θέλει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή, πρέπει να το κάνει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με την είσοδό μας σε έναν σκληρό μνημόνιο. Εφόσον μιλάνε γι’ αυτή, οφείλουν να τη κάνουν».

Κληθείσα να απαντήσει πώς υπάρχει συνοχή στο κόμμα που μετέχει, μια και υπάρχουν διάφορες ιδεολογικοπολιτικές σκέψεις, επεσήμανε πως «έχουμε θέσεις. Και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Και χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζει ο κόσμος να τις υιοθετεί και πολλοί να τις σκέφτονται».

«Για την ψήφο των αποδήμων για παράδειγμα» ανέφερε, «η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ήταν πολύ θετική. Κατέληξαν ότι υπάρχει modus vivendi, πώς μπορούμε να βρούμε δρόμο να συζητήσουμε. Πρόκειται για σοβαρό θέμα που ταλανίζει τον απόδημο Ελληνισμό» επεσήμανε.

«Ακόμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το πρόγραμμα ‘’Ηρακλής’’ για τα κόκκινα δάνεια. Έστω εν μέρει. Εμείς λέμε να μην ξεπωλείται ένα ακίνητο για ένα κομμάτι ψωμί. Όταν μπήκαμε στην σκληρή λιτότητα βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Όλοι πρέπει να βοηθηθούμε από εφικτές διαδικασίες» σχολίασε σχετικά με την πρόταση του κόμματός της.

Για τη στάση του ΜέΡΑ25 στην υπόθεση Novartis εξήγησε πως «ήμασταν ξεκάθαροι, παρότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να το τοποθετηθούμε όλοι οι βουλευτές. Τεράστιο το σκάνδαλο Novartis. Όπως και της Siemens. Ποτέ μάλιστα δεν πήραμε τα αποτελέσματα για όσα έγιναν στην Ελλάδα με το σκάνδαλο της Siemens. Mας ταλανίζει εδώ και ένα χρόνο το σκάνδαλο της Novartis. Kατηγορήθηκαν πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργοί. Έπρεπε να έχει ήδη ξεκαθαρίσει».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «εμείς δεν είμαστε στο κοινοβούλιο για να κάνουμε τους δικαστές ή τους κατηγόρους. Είμαστε για να κάνουμε νομοθετικό έργο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ελέγχει το πολιτικά και τα οικονομικά σκάνδαλα. Αυτή είναι η πρόταση μας. Αντί το κοινοβούλιο να ψάχνει τις αιτίες, έπρεπε να έχει παράξει το σχετικό πλαίσιο».

Υποστήριξε πως «είδα τη ταινία ‘’Ενήλικοι στο Δωμάτιο’’. Κατάλαβα ποιοι κάνουν κουμάντο στην ΕΕ, τι συμβαίνει εκεί, το ότι άλλα λέγονται στα Eurogroup και άλλα μεταφέρονται εκτός». Ακόμα, είπε πως «με γέμιζε πολύ η γυμναστική. Εάν δεν είχα μπλέξει με την πολιτική θα γυμναζόμουν περισσότερο. Αλλά είναι πολλές οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις».

Πηγή: onetv.gr