Το μυστικό ενός γευστικού πιάτου, κάποιες φορές κρύβεται στην απλότητα, και στα  συνηθισμέναυλικά, όπως το κοτόπουλο, τα οποία μεταμορφώνονται αν τα συνδυάσεις σωστά. Η συνταγή μας είναι για κοτόπουλο πανέ στο τηγάνι, με λευκό και μαύρο σουσάμι σε τραγανή κρούστα.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο (2 στήθη κομμένα, ανοιγμένα ή και κομμένα σε μπαστουνάκια)

2 μεγάλα αβγά

½ φλιτζάνι σουσάμι λευκό και μαύρο

½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι αλεύρι

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε τα στήθη αποβραδίς σε νερό με αλάτι και μυρωδικά. Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και στο τρίτο αναμειγνύουμε σουσάμι, φρυγανιά και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί. Παράλληλα βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αβγό και τέλος στο μείγμα με το σουσάμι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κρέας. Τινάζουμε τυχόν παραπάνω σουσάμι και φρυγανιά και βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3’ λεπτά από κάθε πλευρά και βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και πράσινη σαλάτα.