Σε κατάσταση νευρικής κρίσης φαίνεται πως έχει περιέλθει η αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την υπόθεση της Novartis και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που αναμένεται να προτείνει εντός της ημέρας η κυβερνητική πλειοψηφία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η απόφαση να μπει στο «κάδρο» μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφορικά με την σκευωρία που  φαίνεται να στήθηκε – σύμφωνα με τις καταγγελίες – από την προηγούμενη κυβέρνηση  κατά πολιτικών προσώπων σε αντίπαλα στρατόπεδα,  αντί να χαροποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταγγελθεί η κυβέρνηση για τις πρακτικές που ακολουθεί στην υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε από χθες «γραμμή» για την υπόθεση Novartis βγάζοντας από το «κάδρο» τον Αλέξη Τσίπρα.  «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

«Πηγές» της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν για το θέμα πως ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές.

Γιατί ο Τσίπρας βγήκε από το «κάδρο»

Από την κυβέρνηση επιλέχθηκε να βγει εκτός «κάδρου» ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μην οξυνθεί περαιτέρω το πολιτικό κλίμα αλλά και να δοθεί το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων. Επίσης στέλνεται  το μήνυμα ότι δεν υπάρχει από την κυβέρνηση διάθεση ρεβανσισμού από πλευράς κυβέρνησης.

Αν είχε ζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τον πρώην πρωθυπουργό, τότε είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευόντουσαν το θέμα λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο «στοχοποιείται» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια θα υπήρξε προσπάθεια «ηρωοποίησης» του Αλέξη Τσίπρα ενώ θα ήταν πολύ πιθανό να οδηγήσει – υπό προϋποθέσεις – στην πολιτική του «ανάσταση».

Σπασμωδικές κινήσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βλέπει ότι το θέμα με την υπόθεση Novartis αρχίζει και γυρίζει μπούμεραγνκ προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις. Ελλείψει μάλιστα ενός σοβαρού θέματος προκειμένου να «χτυπήσει» την κυβέρνηση, φαίνεται πως για την ώρα το αναγάγει σε μείζον ζήτημα.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαρροές από την Κουμουνδούρου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. «Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια.

Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα» τονίστηκε χθες από την Κουμουνδούρου.

Με λίγα λόγια, πρόσθεσαν οι ίδιες «πηγές» ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. «Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη.

Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ είχε ζητήσει να έρθουν όλα στα φως προκαλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να επιλέξει πως θέλει να προχωρήσει. Κάνοντας όπως έλεγε εξεταστική, προανακριτική ή ειδικό δικαστήριο.