Ενας περίπατος οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στην οδό Ευριπίδου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αρκεί για να αποκαρδιώσει και τους πλέον αισιόδοξους. Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του κεντρικότατου δρόμου γυαλίζουν. Οχι όμως από καθαριότητα. Γυαλίζουν από τα θραύσματα κρυστάλλων παρκαρισμένων ΙΧ τα οποία τις βραδινές ώρες αποτελούν τον ευκολότερο στόχο συμμοριών μικροκλεφτών που ευελπιστούν ότι στα ντουλαπάκια τους θα κρύβονται χρήματα ή άλλα τιμαλφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις διαψεύδονται και αυτό που μένει είναι η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών των οχημάτων που πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για την ακύρωση τραπεζικών καρτών, την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης και φυσικά την αποκατάσταση της ζημιάς, η οποία -ανάλογα με τον τύπο του ΙΧ – μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 500 ευρώ.

Ολα αυτά στην καρδιά μιας πόλης που πασχίζει να πείσει – πρώτα από όλους τους ίδιους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της – ότι αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.

«Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς καταγράφονται διάφορα περιστατικά ήπιων αλλά και βαρύτερων μορφών εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές του κέντρου. Παρ’ όλα αυτά οι ενέργειες των συναδέλφων δείχνουν να έχουν ήδη φέρει κάποιο αποτέλεσμα», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στον Άγγελο Σκορδά.

Διαβάστε επίσης: 

– Ποιο είναι το πεδίο δράσης των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις συνοικίες του κέντρου;

– Που επικεντρώνονται οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ.;

– Τι συμβαίνει με τον πόλεμο συμμοριών στις γειτονιές της πρωτεύουσας;

– Πόσα είναι τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και ποιο το σχέδιο κάλυψής τους;

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν