Εύκολη, οικονομική και χορταστική μακαρονάδα με ένα αγαπημένο ζυμαρικό τις ταλιατέλες, μανιτάρια και παρμεζάνα, που μπορείτε να απολαύσετε συντροφιά με τους ξαφνικούς επισκέπτες σας, αλλά κι όλο τον χρόνο.

Υλικά

500 γραμμάρια ταλιατέλες

100 γρ. ελαιόλαδο

350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

120 γρ. κρασί λευκό

800 γρ. ζωμό μανιτάρι ή ζωμό κοτόπουλο

120 γρ. βούτυρο παγωμένο

120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

μαϊντανό, χοντροκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό που κοχλάζει με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί, και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα και την παρμεζάνα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.