Έχοντας να αντιμετωπίσει έναν… καυτό Σέρχι Ροντρίγκεζ και μία γεμάτη ομάδα όπως η Αρμάνι Μιλάνο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 78-62 στο πρώτο φιλικό του στην Ιταλία στο πλαίσιο του τουρνουά Λούκα που δίνει εκεί.

Στους διακριθέντες οι Βασίλης Σπανούλης και Ογκουστίν Ρούμπιτ, ενώ θετικός ήταν και ο Μπόλντγουοιν, σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι έμειναν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο.

Η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού είχε μέσα τους Μπόλντγουιν, Σπανούλη, Πολ, Χαραλαμπόπουλο και Ρούμπιτ.

Αρχικά οι Ερυθρόλευκοι είχαν καλό ρυθμό, όπως και η Αρμάνι Μιλάνο, για την περίοδο που διανύουμε. Ηταν ένα ματς με πολλές επαφές, με τον Χαπ να είναι αυτός που ξεχώρισε, όντας σε τεράστιο βαθμό μέσα στο κλίμα της αναμέτρησης. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο μικρό 14-13 υπέρ των Ιταλών, με τον Πολ να είναι ο πρώτος σκόρερ εκείνη τη στιγμή για τους Ερυθρόλευκους.

Καλός και ο Ρούμπιτ με 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο (με ένα τρίποντο), σε ένα διάστημα πάντως που η Αρμάνι Μιλάνο υπερίσχυσε, με τον Σέλβιν Μακ να ηγείται και να κλείνει το ημίχρονο στο 35-28 υπέρ της ομάδας του Μεσίνα.

Στο πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετά άστοχος ο Μπράντον Πολ με 1/9 σουτ, με τον Μπόλντγουιν να έχει 2 πόντους και ισάριθμες ασίστ, αλλά να χάνεται στην συνέχεια.

Κανονικά αγωνίστηκε και ο Βασίλης Σπανούλης, παίζοντας για 12 λεπτά, έχοντας 1/4 σουτ, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 2/12 τρίποντα και 8/21 δίποντα.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπόλντγουιν ήταν ο παίκτης που ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Πίεσε καλά την μπάλα και παρά το πρώτο καλάθι της Αρμάνι, οι Ερυθρόλευκοι εξαιτίας του έφτασαν στο 9-2 επιμέρους, με τον Αμερικανό να έχει δύο κλεψίματα και ισάριθμα τελειώματα στο καλάθι των Ιταλών.

Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, ο Ρούμπιτ με τον Σπανούλη έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τον Μορασίνι να γράφει το 43-42. Ο Πολ ανέλαβε δράση, όμως ο Σέρχι με σερί πόντους έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 6 (50-44). Ένα τρίποντο του Μορασίνι έκανε το 53-44, σε μία στιγμή που η αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Μπλατ.

Ο Τσάτσο ήταν πηγή κινδύνου και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 58-47 για τους Ιταλούς, με τον Ισπανό γκαρντ να έχει 7 σερί πόντους και συνολικά 15.

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ο Μίτσοβ βρήκε εκ νέου σκορ, με τον Χαπ να… σιγοντάρει για τον Ολυμπιακό και τον Πολ να πετυχαίνει ένα καλάθι στο τρανζίσιον. Η διαφορά ξέφυγε στους 16 (67-51) για την Αρμάνι Μιλάνο, με τους Πειραιώτες να μένουν χωρίς πόντο για πάνω από δύο λεπτά.

Μετά το αναγκαστικό τάιμ άουτ, Χαραλαμπόπουλος και Τσέρι πέρασαν στο παρκέ και μείωσαν στους 12 με τρίποντο και δίποντο και το σκορ στο 69-57. Η είσοδος του Τσάπμαν πάντως δεν έδωσε κάποια αλλαγή στην εικόνα του ματς και ο Ταρζέφσκι επωφελήθηκε της πάσας του Σέρχι για το 74-59. Ο Ολυμπιακός έχοντας τις απουσίες των Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Κουζμίνσκας έδειχνε προβληματικός στην ρακέτα.

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε με 78-62, έχοντας περισσότερες λύσεις στην ρακέτα και τους Πειραιώτες να… σκάνε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Αντώνης Κόνιαρης ένιωσε σφίξιμο στον δεξί μηρό και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί περισσότερο από 3:16 λεπτά. Εκτός 12άδας ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.

Δεκάλεπτα: 14-13, 35-28, 47-58, 62-78.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 3, Μπόλντγουϊν 7 (2ασ.), Πολ 11(1τρ.), Κόνιαρης, Σπανούλης 7(1τρ., 1 ασ.), Τσέρι 4 (3 ριμπ., 1 ασ.), Χρηστίδης 4 (3 ριμπ., 1 ασ.), Χαραλαμπόπουλος 3(1τρ., 4 ριμπ.), Τσάπμαν 2 (4 ριμπ.), Ρούμπιτ 14 (7 ριμπ.), Χαπ 7 (5 ριμπ.).

Αρμάνι Μ. (Μεσίνα): Μάκ 9(1), Μίτσοφ 8(2), Ντούλκις 2, Μορασκίνι 7(1), Γουάιτ 11(1), Ροντρίγκεθ 15(3), Σάσκοφ 4, Ταρζέφσκι 12, Τσιντσιάρινι 1, Ρέι 4, Μπερνς 5(1).