Έκθεση έργων τέχνης εμπνευσμένη από τον Μάικλ Τζάκσον εγκαινιάστηκε στο Ελσίνκι και οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι στόχος της δεν είναι να «εξυμνήσει» τον τραγουδιστή, ο οποίος δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του συνεχίζει να βαρύνεται με κατηγορίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η έκθεση «Michael Jackson: On the Wall» συγκεντρώνει παλιά και άγνωστα έργα τέχνης που παρουσιάζουν τον βασιλιά της ποπ και την επιρροή του στην ποπ κουλτούρα, φιλοτεχνημένα από καλλιτέχνες όπως ο ‘Αντι Γουόρχολ, ο αμερικανός φωτογράφος Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ και ο βρετανός κεραμοποιός Γκρέισον Πέρι.

Η έκθεση με τα 90 έργα παρουσιάστηκε αρχικά το 2018 στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, όπου απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι, στη Βόνη και τώρα στο Ελσίνκι.

Οι εκθέσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία πραγματοποιήθηκαν έπειτα από μια νέα σειρά κατηγοριών σε βάρος του Τζάκσον.

Στο σοκαριστικό ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που μεταδόθηκε στις αρχές της χρονιάς από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO, δύο άνδρες λένε πως όταν ήταν παιδιά υπέστησαν επανειλημμένα σεξουαλικές επιθέσεις από τον σταρ μέσα στη φαντασμαγορική του ιδιοκτησία που απέχει μερικές ώρες από το Λος ‘Αντζελες.